spot_img

NOVO – SEMINAR: „Zaštita prijavitelja nepravilnosti – primjena Zakona“. Da li će zviždačima biti lakše?!

Zakonom o zaštiti prijavitelja nepravilnosti (NN br. 46/22) reguliran je postupak prijavljivanja nepravilnosti i prava osoba koje prijavljuju nepravilnosti na jedan od zakonom predviđenih načina:

  • unutarnjim prijavljivanjem, 
  • vanjskim prijavljivanjem i 
  • javnim razotkrivanjem nepravilnosti. 

Povjerljive osobe zadužene su za provedbu postupka unutarnjeg prijavljivanja nepravilnosti te su pučkoj pravobraniteljici, kao tijelu nadležnom za vanjsko prijavljivanje nepravilnosti, u svrhu praćenja zaštite prijavitelja nepravilnosti, dužne dostaviti pisanu obavijest o zaprimljenim prijavama nepravilnosti i ishodu postupanja po prijavi, u roku od 30 dana od odlučivanja o prijavi. 

Radi učinkovitog postupanja temeljem Zakona o zaštiti prijavitelja nepravilnosti, pučka pravobraniteljica organizira seminar pod nazivom: „Primjena Zakona o zaštiti prijavitelja nepravilnosti“, koji će se održati:

8. studenog 2022. godine u trajanju od 10:00 do 13:30 sati

u dvorani Kuće ljudskih prava, Selska cesta 112c, Zagreb.

Seminar je namijenjen povjerljivim osobama poslodavaca radi boljeg razumijevanja njihove uloge, odnosno prava i obveza u provedbi postupka unutarnjeg prijavljivanja nepravilnosti kod poslodavca te će se sudionici kroz teoretski i praktični dio seminara upoznati s odredbama Zakona o zaštiti prijavitelja nepravilnosti i njegovom primjenom na konkretnom slučaju. 

***

Predavačice na seminaru su zamjenica pučke pravobraniteljice, Dijana Kesonja i savjetnice pučke pravobraniteljice, Jasminka Hum Kezele i Sedina Dubravčić, s iskustvom poznavanja zakonodavnog okvira i prakse zaštite prijavitelja nepravilnosti.

Sudjelovanje na seminaru je besplatno za sve polaznike. 

Zainteresirane povjerljive osobe mole se da popunjenu prijavu za sudjelovanje dostave na e-mail adresu aron.pecnik@ombudsman.hr najkasnije do 4. studenog 2022. godine u 14,00 sati.

Broj polaznika seminara ograničen je na 25 sudionika, a sudjelovanje je moguće nakon primitka potvrde sudjelovanja na seminaru. 

U slučaju većeg broja prijava, razmotriti će se mogućnost organizacije dodatnog seminara, o čemu će prijavljene osobe biti pravovremeno obaviještene.


PROGRAM ZA POLAZNIKE

Primjena Zakona o zaštiti prijavitelja nepravilnosti
8. studenog 2022., Zagreb, Kuća ljudskih prava

Vrijeme Tema/sadržaj
  9,30 – 10,00 Registracija polaznika
10,00 – 11,15 Upoznavanje sa Zakonom o zaštiti prijavitelja nepravilnosti (pojmovi, temeljna načela, prava prijavitelja nepravilnosti, vrste prijavljivanja nepravilnosti, sudska zaštita prijavitelja nepravilnosti, prekršajne odredbe)
11,15 – 11,30 Pitanja
11,30 – 12,00 Pauza za kavu
12,00 – 13,30 Izazovi u provedbi Zakona o zaštiti prijavitelja nepravilnosti (praktične vježbe, pitanja i odgovori)
13,30 Kraj seminara

 

Obrazac za prijavu

DOBRA HRVATSKA
Studeni, 2022. 

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024 - poklon koji ima što reći

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img