spot_img

On-line radionica “Budućnost javnog prijevoza – nove tehnologije, inovacije i planski razvoj”

Iskoristite priliku i poslušajte predavanja renomiranih inozemnih i domaćih stručnjaka iz područja održive mobilnosti i saznajte nešto više o temama kao što su intermodalnost, gradski prijevoz, SUMP, nove tehnologije, mikromobilnost i planiranje javnog prijevoza u doba krize. Radionicu organizira Grad Koprivnica u suradnji s ODRAZ-om, tajništvom mreže CIVINET Slovenija-Hrvatska-JIE u sklopu EU projekta LowCarb. Radionica će se održati na on-line platformi ZOOM 2. i 9. lipnja 2020. od 10 do 12. 30 sati. Rok za prijavu je 29. svibnja 2020.

U fokusu prometnih stručnjaka sve više se govori o novim tehnologijama, inovacijama u prometnim politikama, ulozi SUMP-a u planiranju javnog prijevoza, čistim vozilima, mikromobilnosti i mogućnostima vezanima uz javni promet. Ukoliko vas zanimaju ove teme, prijavite se i sudjelujte na besplatnoj on-line radionici o budućnosti javnog prijevoza na području Jugoistočne Europe, s posebnim osvrtom na planiranje u doba krize.

Radionica je namijenjena prometnim stručnjacima, predstavnicima lokalne i regionalne vlasti, predstavnicima poduzeća javnog prijevoza, studentima i organizacijama civilnoga društva.

Prva radionica – 2. lipnja

Sudjeluju Lasse Brand (Rupprecht Consult, Njemačka), Predrag Brlek, (Sveučilište Sjever, Koprivnica), Marko Slavulj (Fakultet prometnih znanosti u Zagrebu), Tihomir Dakić (Centar za životnu sredinu, BiH) i predstavnik grada Zagreba.

Druga radionica – 9. lipnja

Sudjeluju Tom Rye (Molde University College, Norveška), Vuk Bogdanović (Fakultet tehničkih nauka, Novi Sad), Wolfgang Backhaus (Rupprecht Consult, Njemačka) i Ante Klečina (Varaždinska županija) i Marko Stančec (ODRAZ / CIVINET SloHrJIE).

Radionica će se održati na hrvatskom i engleskom jeziku. Detaljan program rada pogledajte OVDJE.

PRIJAVA

Sudjelovanje na radionici prijavite putem on-line prijave najkasnije do 29. svibnja 2020. na sljedećoj poveznici: https://bit.ly/3cQZYoA

Aplikacija ZOOM može se besplatno skinuti na pametni telefon ili osobno računalo (https://zoom.us/download). Svim prijavljenima ćemo dan prije na e-mail adresu poslati poveznicu putem koje će moći pristupiti radionici. Preporučamo da pristupite 15-ak minuta ranije. Nije se potrebno registrirati u aplikaciju.

Radionica je organizirana u sklopu projekta LowCarb – Capacity building for integrated low-carbon mobility planning in functional urban areas. Cilj projekta LowCarb je poboljšati planiranje i upravljanje održivom urbanom mobilnošću integrirajući zaleđe i urbana područja u funkcionalna urbana područja, programa transnacionalne suradnje INTERREG Središnja Europa 2014. – 2020.

Slika: Nenad Martić – Vukovarska 6,13 (Foto natječaj “Kretanje mojim gradom”, 2016.)

Izvor: https://civinet-slohr.eu/

 

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img

UKLJUČITE SE, ISKAŽITE SVOJE STAVOVE O ODRŽIVOSTI AMBALAŽE!

Sve više postajemo svjesni traga kojeg ambalaža ostavlja prirodi i ljudima. Dugo je vremena cjelovitost utjecaja ambalaže bila zanemarivana pa su zato i mogućnosti za njezino usavršavanje u smjeru održivosti višestruke, u svim fazama: proizvodnji, transportu, uskladištenju, trgovini, finalnoj potrošnji. 

Po vama, koji je najčešći uzrok neekološke ambalaže na koji nailazite? (Moguće je više odgovora)

Kad ste uočili/osvijestili negativan eko-trag ambalaže?

Da li biste pri kupnji dali prednost proizvodu koji se ističe održivom ambalažom?

Što mislite o „luksuznoj opremi“ ambalaže za parfeme, žestice, mobitele, nakit…, koja redovito ostavlja velik eko-trag?

Koristite li u kupnji vlastite vrećice, odbijete li ponuđenu vrećicu u trgovini:

Da li koristite staru ambalažu za novu namjenu (eng. renew, npr.: kutije od cipela – kao kutiju za razne sitnice ili čarape u komodi i ormaru; plastične posude od sira i jogurta - za odlaganje čavlića ili baterija… I druge ideje koje odgađaju novu kupnju i doprinose smanjenju proizvodnje.

Zahvaljujemo na vremenu koje ste odvojili za ovaj upitnik. Rezultate upitnika uskoro ćemo objaviti i komentirati na našoj stranici u okviru serijala o ambalaži.