spot_img

Potvrđena vrijedna tradicija – INA osvojila nagradu „Green Frog“ za najbolje izvješće o održivosti u Hrvatskoj

Inina nefinancijska izvješća su još jednom prepoznata – kao primjerna – u stručnoj i općoj javnosti te ponovno nagrađena, po treći put. Tradicija nefinancijskog izvješćivanja INI dulja je od 20 godina. Važnost nefinancijskog izvještavanja u Ini prepoznata je još 1998. godine, kada je izdano prvo nefinancijsko izvješće o zaštiti okoliša „INA u zaštiti okoliša“, za  1996. i 1997. godinu.

U organizaciji Deloittea Hrvatska, Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) i Global Compact Mreže Hrvatska, dana 16. travnja 2019. održana je konferencija „Ulaganje u održivost“ kao i  regionalna dodjela nagrade „Green Frog“ za najbolje nefinancijsko izvješće Srednje Europe. U sklopu dodjele nagrada, INA je nagrađena nacionalnom nagradom „Green Frog Award“, za najbolje izvješće o održivosti u Hrvatskoj za Godišnje izvješće INA Grupe za 2017. godinu.

Ovo je treća nagrada „Green Frog“ koju je INA primila za svoja izvješća o održivosti. Naime, 2015. godine nagrađena je Deloitteovom nagradom za najbolje izvješće o održivosti za 2014. godinu, a izvješće je, osim ove nagrade, dobilo i posebno priznanje na srednjeeuropskom nivou (tzv. Distinction). Za Godišnje izvješće 2015. godine INA je primila još jedno posebno priznanje za zrelost u pogledu točnosti i važnosti prezentiranog sadržaja i isticanje u odnosu na druga izvješća. U tom izvješću prikazana je važnost u lancu opskrbe te napredak u izvještavanju, osobito u području opisa podataka koji su transparentno prikazani.  Godišnje izvješće INA Grupe za 2016. godinu također je dobilo nagradu „Green Frog“, kao najbolje izvješće o održivosti u Hrvatskoj.

Direktorica održivog razvoja i zaštite zdravlja, sigurnosti i okoliša Ine gđa Angelika Brnada preuzela je današnju nagradu te pritom izjavila: „Ova nagrada predstavlja najbolju potvrdu da su naši napori u ostvarivanju održivog poslovanja prepoznati i ona nam daje vjetar u leđa da i dalje nastavimo s integracijom  održivosti u sve naše poslovne procese. Osiguranje održivog rasta je već dugo sastavni dio poslovanja brojnih kompanija, i iznimno mi je drago što je odgovorno, osviješteno i aktivno upravljanje, dobilo na važnosti ovim posebnim priznanjem.“

Na konferenciji su predstavljeni najnoviji trendovi ulaganja s učinkom, koristi nefinancijskog izvještavanja, kao i dostupna sredstva za financiranje projekata koji se naslanjaju na zaštitu okoliša, izvore obnovljive energije, energetsku učinkovitost i održivi razvoj. Nagrađeno izvješće možete pročitati na Ininoj internetskoj stranici.

INA je članica Poslovne inicijative za afirmaciju DOP i održivosti DOBRA HRVATSKA, s istaknutim ostvarenjima na planu diseminacije održivog razvoja u Hrvatskoj

 

Čestitamo kompaniji, vodstvu i nositeljima poslova DOP i održivosti!

Više informacija: pr@ina.hr

 

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img