spot_img

Nagradu SJAJ 2018. dobilo šest tvrtki, a deset njih oznaku “zapažena praksa”. Odlične prakse kod svih nominiranih.

Nagrade SJAJ 2018. uručene su na 14.12.2018. na posebnom događanju – posebnom jer su na njemu podijeljene čak dvije vrste nagrada.
Brojne prijave na natječaj, dodjeljene nagrade i zapažene prakse otvaraju naše perspektive i kazuju nam:
POSTOJI POZITIVNA, ODGOVORNA, UKLJUČENA HRVATSKA!

Poslovna inicijativa Dobra Hrvatska (pri M.E.P. d.o.o.), u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca i UN Global Compact Hrvatskom dodijelila je Nagradu SJAJ za vidljivost društveno odgovornog poslovanja i održivosti na digitalnim komunikacijskim platformama. Istovremeno, na novogodišnjem susretu 14. prosinca 2018., Hrvatska udruga poslodavaca je dodijelila svoju Nagradu za najbolje primjere društveno odgovornog poslovanja – HUP DOP . Susretu čiji je središnja tema bila upravo društveno odgovorno poslovanje nazočili su i sudionicima se obratili Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, potpredsjednik Vlade Tomislav Tolušić te ministar gospodarstva Darko Horvat.

NOMINIRANE I NAGRAĐENE TVRTKE SVOJIM PORTALIMA ZA OPĆE DOBRO ! … potiču ozračje održivosti u Hrvatskoj, pokazju kako se može biti uspješna i dobra tvrtka. Veliko  zanimanje za temu vidljivosti DOP-a u digitalnim medijima potvrdila je i činjenica da sun a natječaj pristigle 41 prijave. Taj vrijedan uzorak hrvatskog gospodarstva i civilnog društva osvijetlio je mogućnosti i bogatu praksu naših organizacija – raznovrsne pristupe, kreativna rješenja i inovatine alate, a negdje i visoku, čak dnevnu i tjednu, učestalost komuniciranja DOP-a s javnošću. Sa zadovoljstvom se na stranicama nagrađenuh i nominiranih ogledaju sustavnost, planski rad, video materijali, blog kojeg mjesečno pišu zaposlenici, značajni projekti i akcije, izdvojeni portal koji prate velike programme, foto galerije.

DOBITNICI NAGRADE SJAJ 2018.
U konkurenciji znatnog broja organizacija koje se ističu posebnom praksom, nagrade SJAJ za najbolju digitalnu vidljivost DOP-a dobilo je šest organizacija kako je natječajem predviđeno.
U skupini velikih poduzeća dobitnici su:
INA – Industrija nafte d.d. osvojila je nagradu SJAJ s posebnim naglaskom na promociju društveno odgovornog poslovanja i održivosti na digitalnim platformama.
Kompanija JGL – Jadran galenski laboratorij d.d. osvojila je nagradu SJAJ snagom vidljivosti i iskorakom u promociji DOP-a na svojim stranicama i mreži.
U skupini srednjih, malih i mikro poduzeća dobitnici su:
Hauska & Partner d.o.o.
DPD Croatia d.o.o.
Regeneracija d.o.o.
U skupini civilnog društva dobitnica je:
udruga Odraz – održivi razvoj zajednice

DOBITNICE TITULE “ZAPAŽENA PRAKSA DIGITALNE VIDLJIVOSTI DOP-A”
Pored nagrađenih organizacija zapaženi su vrijedni primjeri digitalne vidljivosti DOP-a i održivosti.
Na listu “Zapažena praksa digitalne vidljivosti DOP-a“ u skupini velikih poduzeća ušle su tvrtke (A-Z):
Atlantic d.d., Coca Cola d.d., Cemex d.d., Dukat d.d., Grawe d.d., Podravka d.d., Valamar Riviera d.d. i Vetropack d.d.
Oznaku “Zapažena praksa” u kategoriji srednja, mala i mikro poduzeća dobila je tvrtka Tele 2 Hrvatska d.o.o., a titulu “Zapažena praksa”  šalje se i udruzi „Uzor Hrvatske“.

DOPRINOS INSTITUCIJE “NAGRADA SJAJ” HRVATSKOJ ODRŽIVOSTI
Nagrada SJAJ dodjeljuje se krajem svake godine za dojmljivu vidljivost bogate prakse društveno odgovornog poslovanja i zalaganja za održivost. Cilj je nagrade poticati subjekte na izlaganje i vidljivost DOP-a na digitalnim komunikacijskim  platformama – portalima i mrežama, na koji se način njihov snažni komunikacijski potencijal stavlja u funkciju razvoja svijesti društva za održivost. Politika je nagrade isticati što više dobrih primjera vidljivosti DOP-a, što je ovim natječajem i ostvareno – nagrađene su ili istaknute kao zapažene ukupno 16 organizacija. Nagradom se posebno želi poticati na razvoj digitalne vidljivosti u oblasti materijalne proizvodnje – industriji, turizmu, poljop  rivredi i slično, primarnom realnom rektoru, i to je natječajem ostvareno 3 su tvrtke iz industrije. U svakom narednom natječaju osigurat će se da nagrade dobivaju nove organizacije; I ovaj put je to ostvareno – samo je jedna tvrtka od 6 nagrada SJAJ u 2018. dobila nagradu i u 2017.

Uz motivaciju uspješnijih, ovim se natječajem želi potaknuti na daljnji rad i unapređenja sve prijavljene, a jednako tako i na prijenos iskustava – znanja između dobrih, vodećih i onih koji će takvima uskoro postati. Nagradom društvo s priznanjima uzvraća vodećim organizacijama na danoj dobrobiti – čini ih viđenijima, označuje kao uzore, ukazuje na njih kao putokaze. Istodobno, dotle, one preuzimaju obvezu “izlaska iz svojih dvorišta”, obvezu djelovanja unutar društva kojem pripadaju – pozitivnog utjecanja na razvoj kolektivne svijesti o perspektivama DOP-a i održivog razvoja.
Izlaganjem svojih praksi DOP-a, prijavljene organizacije su dale poticaj i poruku za još širu aktivnost, proces društveno korisnog učenja, osvješćivanje cijelog društva za održivost.

Nagradu SJAJ utemeljila je Poslovna inicijativa DOBRA HRVATSKA (pri M.E.P.  d.o.o. – tvrtci za razvoj menadžmenta), nakon provedenog velikog nacionalnog istraživanja o praksi digitalnog izlaganja DOP-a u razdoblju srpanj-rujan 2017. između 203 hrvatske organizacije.
Prvorangirane tvrtke, njih 10, prve su tada dobile novoutemeljenu nagradu SJAJ, u realiziranoj suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca i Global Compact mreža za Hrvatsku.
Poslovna inicijativa DOBRA HRVATSKA ima danas u članstvu 30-ak tvrtki, a akciono okuplja i njih preko 100, što se sve ogleda na portalu www.odgovorno.hr.

NAGRAĐENIM I NOMINIRANIM ORGANIZACIJAMA I SVIM DRUGIMA ŽELIMO DALJNJI USPJEŠAN RAD I NOVE ISKORAKE U NJIHOVU ZALAGANJU ZA ODRŽIVOŠĆU.
I SRETNU NOVU 2019.

Goran Tudor,
menadžer Poslovne inicijative DOBRA HRVATSKA
Zagreb, 14. prosinca 2018.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img