Široka transformacija REGENERACIJE iz Zaboka znači i veliko ulaženje u zajednicu

Regeneracija iz Zaboka se posljednjih pet godine šire strateški šire transformira – prostorno, proizvodno i tržišno. Dio toga je i snažno uklapanje u život zajednice.

Obzirom na činjenicu da tvrtka djeluje nadomak samog centra grada, ne možemo ignorirati potrebe lokalne zajednice, odnosno ljudi koji tu žive i želja nam je u tom smislu dati doprinos uređenjem zgrada i zemljišta u vlasništvu te ga, u određenoj mjeri, staviti u javne funkcije i učiniti ga ljepšim i ugodnijim.

Nakon uspješne suradnje s Gradom Zabokom na projektu reGARDEN, na zemljištu tvrtke koje nije bilo u funkciji, stvoreno je jedno novo zeleno mjesto u gradu sa street workout sadržajem, biciklističkom i pješačkom stazom, prostorom za održavanjem kulturnih manifestacija na otvorenom, zasađenim autohtonim biljem i česmom, odnosno dostupnom pitkom vodom. Za lijepa vremena ovdje se održava i nastava srednje škole na otvorenom.

Foto: Regeneracija

Kao svojevrstan nastavak na reGARDEN, u svibnju je završen projekt uređenja i prenamjene jedne od hala u vlasništvu tvrtke te u sklopu toga i svojevrsnog trga. Ideja je da se uz parkirališna mjesta kojih u gradu kronično nedostaje, uredi više toga – zasađeno je bilje, oformljeni zelene pojasevi i postavljene klupe za odmor. Trg se može koristiti i kao otvorena galerija za zainteresirane koji bi željeli na taj način izlagati, ali i kao komunikacijski put koji povezuje dva dijela grada. olakšavajući kretanje učenika, studenata, zaposlenih i ostalih građana. U prilog tome, u rekonstrukciji proizvodne hale, otvoren je i natkriveni prolaz koji povezuje dva dijela grada u čijem ćemo uređenju angažirati neke naše poznate dizajnere. Bojanjem poda tog prolaza u dugine boje, dali smo svoj doprinos u svibnju – Europskom mjesecu raznolikosti. Povodom proslave 60. godine Škole za umjetnost, dizajn i grafičko oblikovanje 27.05.2021. na spomenutom trgu otvorena je izložba učenika te škole, a njihovi radovi izloženi su i danas.

Foto: Regeneracija

Cijeli je projekt od strane angažiranih arhitekata osmišljen na način da ide u korak s viđenjem i strategijom transformacije ovog dijela grada iz industrijskog u moderno mjesto za življenje sa sadržajima koji će povezivati poslovne aktivnosti, kulturu, edukaciju i rekreaciju te služiti na korist svih građana koji u njemu žive i onih koji u grad dolaze.

Regeneracija je tvrtka koja se trudi svoje poslovanje obavljati na načelima društvene odgovornosti pa svako svoje djelovanje promatramo u tom smislu. Uz ostvarivanje poslovnih interesa, što je uvjet da bi tvrtka djelovala i postojala, Regeneracija vodi , i u budućnosti će voditi, računa o svim dionicima društva – u ovom slučaju građana i zajednice u kojoj poslujemo i većinski živimo –  uvažavajući njihove potrebe i doprinoseći kvaliteti življenja u gradu, u okviru naših najvećih mogućnosti.

Goran Mikac
RegeneracijA d.d.

Izvor:  HRPSOR.HR

DOBRA HRVATSKA
Studeni, 2021.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img