spot_img

Spin Valis: Zlatna dobrota za Zlatnu dolinu

U središtu požeške Zlatne doline smjestila se tvrtka zlatnog srca – Spin Valis d.d., s dugogodišnjom tradicijom poslovanja koja datira još od davne 1950. Tijekom dugih godina tvrtka se održala, usprkos svim teškoćama. Osigurava zaposlenje mnogima, proizvodi kvalitetne proizvode, posluje uspješno… i pruža nesebičnu podršku mnogima dajući tako još jedan doprinos općoj dobrobiti društva.

Pod današnjim nazivom i ustrojstvom, i kao 100 % hrvatska tvrtka, poslujemo od 1993. Otad Spin Valis posluje pozitivno, i ne manje važno, povećava broj radnika s 217 na današnjih 500, zajedno s tvrtkom kćeri Valis Fagus d.o.o. Naše je umijeće pretvarati grubo hrastovo i bukvino drvo u visokokvalitetne i sofisticirane proizvode, pod znakom Hrvatska kvaliteta, u masivni namještaj, piljenu građu i elemente.

Spin Valis radi u području koje je unatoč svom značajnom prirodnom bogatstvu jako pogođeno dugotrajnom krizom i stoga je socijalna osviještenost tvrtke jako važna. Smatramo kako tvrtka ne smije biti ravnodušna na probleme i potrebe okoline i zato na razne načine pomažemo ljudima u potrebi, potičemo sport, kulturu i obrazovanje, podržavamo udruge u Slavoniji, a i šire.
Ponosni na vlastitu dugu tradiciju, rado podržavamo druge da i oni održe svoju. Potičemo rad Gradskog muzeja Požega, Aurea festa, kulturno-umjetničkih društava (Zagrađe, Požeška dolina, Ivan Goran Kovačić…) te povijesnu postrojbu Trenkovi panduri, jednog od simbola grada Požege, čiji smo godinama ponosni sponzori. Rado potičemo razvoj sporta pa pomoć ide i brojnim društvima poput NK Slavije, Kickboxing kluba Bushido, Požeškog sportskog saveza, Gimnastičkog društva Sokol, Gradskog šahovskog kluba, Boćarskog kluba osoba s invaliditetom NADA i dr. Našu poznatu naklonost sportu i zdravom životu dokazali smo i osnivanjem malonogometnog kluba Rampa u kojem igraju radnici tvrtke.

Proizvodnja namještaja naša je osnovna djelatnost. Zadovoljstvo nam je kad naš namještaj u vidu donacije olakša nekome opremanje radnih prostora i mjesta okupljanja, bilo kod ulaska u nov ili obnovu starog. Na taj način postajemo dio tih društava! Mnogo ih je: Lovačko društvo Psunj, Tehnička škola Požega, Hrvatsko planinarsko društvo Sokolovac, hrvatska šumarska društva – ogranci Zagreb, Požega, Vinkovci, Bjelovar, Udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata… Poklonili smo Sveučilištu u Zagrebu namještaj za projekt Membrain Concept kojim su studenti sudjelovali na natjecanju Solar Decathlon Europe u Parizu.
Ove godine našu regiju pogodila je teška elementarna nepogoda, brojni su domovi stradali, među njima i neki naših radnika. Iz prve smo ruke bili upoznati s težinom situacije. Rado smo se uključili u obnovu stradalih mjesta doniranjem namještaja i njegova transporta, posredstvom Caritasa.

Dobra praksa ne ide samo prema van, već naravno i prema zaposlenicima Spin Valisa. Mimo redovite isplate plaća, motivirani su i božićnicom, uskrsnicom, a često i darom u naravi (drvo za ogrjev, bonovi za kupnju u trgovačkom centru). Nekima, siromašnijima, to je dragocjeno. Tu je zapošljavanje mladih kroz mjeru stručnog osposobljavanja bez obveze zasnivanja radnog odnosa. No, većina ih je nakon isteka ugovora o osposobljavanju dobila posao u Spin Valisu.
Spin Valis je uspješna i stabilna tvrtka koja dio svog uspjeha rado dijeli sa zajednicom i drugima, posebno s onima kojima je pomoć najpotrebnija. U današnje vrijeme, kada teška ekonomska situacija negativno utječe na sve, a na neke građane i tvrtke posebno, pomaganje drugima potrebno je više no ikad. Stoga je naš moralni zadatak i nepisano pravilo: nastaviti djelovati u tom duhu, biti socijalno osviještena tvrtka. To je naš znak i naš trag!

Slavica Keresteš i Bojana Marković, Spin Valis d.d.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img