spot_img

TVRTKE + Uspješne tvrtke čine još nešto posebno…

Uspješne tvrtke koje čine još nešto posebno, što je od šireg društvenog i okolišnog interesa, a po karakteru je dostignuće, vrijednost, značajno i utjecajno te zahtjevno za postići:

Bernarda d.o.o., inovativna tvrtka, primila je preko 60 nagrada, priznanja, medalja za inovacije i poslovne uspjehe te usvojila sve standarde kvalitete ISO. U nadmetanju s velikom konkurencijom proizvođača madraca i kreveta ostvaruje izvoz sa 71%.

CEMEX Hrvatska d.o.o. i iznimni rezultati zaštite na radu u 2018.: nula smrtnih slučajeva zaposlenika i vozača ugovorenih prijevoznika, nula ozljeda na radu zaposlenika te najniža ukupna stopa ozljeda u zaposlenika i kooperanata u 2018. Radnici predigli više od 1.200 kartica „izbjegnuto-opasno“ , kojim načinom aktivno sudjeluju u ZNR.

dm Hrvatska d.o.o.  je 12 godina za redom među tri najbolja poslodavca i 10 godina za redom najpoželjniji poslodavac u Hrvatskoj (istraživanje „Poslodavac prvog izbora“ portala Moj posao: prosinac 2018. i svibanj 2019.). Dm kontinuirano ulaže u razvoj djelatnika i isplaćuje najveće plaće u sektoru.

Hedona d.o.o. malo društveno poduzeće osnovala je Udruga osoba s invaliditetom Križevci 2013. Proizvodnja i plasman čokoladnog asortimana zapošljava 19 osoba, među njima i 9 osoba s invaliditetom  koje su u novoj sredini našle stalan izvor prihoda, samopouzdanje i sreću.

Heineken Hrvatska d.o.o. od prošle godine proizvodi pivo uz pomoć sunca. Postavljanjem 1.380 solarnih panela na krov zelenog skladišta u Karlovcu, pivovara samostalno proizvodi 395.000 kWh električne te smanjuje emisiju CO2 cca 118,5 tona na godinu. Tijekom deset godina kompanija je smanjila štetne emisije za čak 67% zahvaljujući korištenju energije iz obnovljivih izvora i stalnim tehnološkim unapređenjima.

HEP Opskrba d.o.o. od 2014. jamči svojim znakom ZelEn da je HEP-ova energija proizvedena 100% iz obnovljivih izvora. Prihvaćenost brenda ogleda se u povjerenju 2.065 poslovnih kupaca iz Hrvatske i Slovenije. U proteklih pet godina prikupljenjo je posebnim doprinosom korisnika ZelEn preko 3,5 mil. kuna koji su donirani ustanovama.

Ilirija d.d. ima poseban značaj za biogradsku regiju i o tome skrbi stalno pa i politikom zapošljavanja lokalnih ljudi (444 osobe u sezoni) te osiguranjem posla za još 1.000 osoba s osnove poslovne kooperacije. Biogradsku destinaciju obogaćuje i donosi dobrobiti svom kraju cjelogodišnja posjeta sudionika raznih događanja koje tvrtka sama organizira ili se u njih uključuje –  491 u 2017.

INA d.d. je 2019. dobila „Priznanje za najveći doprinos razvoju korporativnog volontiranja u RH“. Klub volontera INA djeluje od 2011., a  1400 volontera-zaposlenika uvrstilo je Inu među lidere volonterskog pokreta u nas. Volonteri se tijekom čitave godine uključuju na razne volonterske programe.  Praksa i dostignuća volontiranje u INI su na zajednički ponos.

JGL d.d. Ključni brend Aqua Maris ima bazu u 100% prirodnoj sirovini – čistoj jadranskoj morskoj vodi. Tijekom 20 godina, od 1999., Aqua Maris je imao 155 milijuna primjena u više od 20 zemalja svijeta.

Schrack Technik d.o.o. podržava i motivira na desetke tisuća mladih na ostanak u Hrvatskoj podrškom kvalitetnom školovanju i informiranju mladih. Organizira natjecanja strukovnih učenika, info-dane, educira i informira o inovacijama u struci, donira najsuvremeniju opremu škole u 20-ak gradova…

Spin Valis d.d. oplemeni drveni trupac 100%: masiv postaje namještaj ili parket, kora i drvni ostatak ide za toplinsku i električnu energiju, piljevina se briketira, pepeo služi poboljšanju tla. Izvoz – 95%!

Tehnix d.o.o., eko kompanija s više od 60 patenata primijenjenih na 350 proizvoda, do onog najsloženijeg – reciklažne tvornice MO-BO-TO koja izvršava sama preko 100 operacija – europski je eko lider. Za novi strateški program komunalnih vozila sklopljeno je strateško partnerstvo s Mercedesom i u 9 mjeseci izgrađena nova tvornica. Ukupni izvoz – 80%!

LifeClass Terme Sveti Martin d.o.o. od 2014. nabavlja namirnice od  lokalnih poljoprivrednih gospodarstava. Sa 17 OPG stiže više od 50 % namirnica za delicije koje uživaju njihovi gosti.

Valamar Riviera d.d.: biljni fond uključuje 30.000 stabala na površini 589 ha od Istre do Dubrovnika što se svake godine povećava akcijom „1.000 stabala Valamara“. Šest kampova je 2019. dobilo certifikat EU Ecolabel čime su uvršteni u najodrživija turistička ljetovališta u Europi.

—————-

CIKLUS BR. 1 – OBJAVA PROSINAC 2019.

Ovaj je izbor objavljen u tradicionalnoj godišnjoj knjizi planeru UM UČINKOVITI MENADŽER 2020 / Znanje i vrijednosti (dostupno za nabavu na mep@manager.hr i WWW.KNJIZARAUM.HR)

DOBRA HRVATSKA
prosinac,  2020

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img
Nema spama, samo dobro, odgovorno i održivo!Prijavite se i Vi na naš Newsletter.