spot_img

Srebrni ‘Učinkovit menadžer’ u izdanju M.E.P.-a: u studenom UM 2019 i slavlje 25 godina jedinstvenog hrvatskog godišnjaka-knjige

Tradicionalna knjiga-planer koju smo prigodno nazvali UM 2019 – Srebrni Učinkovit Menadžer, doživljava svoje jubilarno izdanje. Tijekom 25 godina potvrdio je svoj izniman poslovni i društveni značaj, zalaganjem za poslovni i osobni održivi rast čitatelja, afirmaciju stvaralačkog humanog društva, društveno odgovornog poslovanja i održivog razvoja.

„Srebrni“ zato što postoji 25 godina (1995.- 2019.)… jer se naširoko slavi Srebrni pir čitatelja, autora, tvrtki, uprava… Jer je tako dugo istrajao, zadržavši svoju svježinu, povjerenje u regiji. Sve uz ljudski moto „ZNANJE I VRIJEDNOSTI“ koji se slogan koristi kao novi podnaslov. To  „srebrni“ – možda i ostane tako u službenom naslovu narednih brojeva, vidjet ćemo. Sve tako do Zlatnog jubileja, broja 50. 🙂 Vjerujemo da nije preambiciozno; jer kad smo počinjali s prvim brojem krajem Domovinskog rata, nismo sanjali o 25 godina. Sad se usudimo o 50!

Dvadeset i pet godina jednog godišnjaka – knjige! Previše, što jest za jednu knjigu (s prosječno 65 članaka i 12 pjesama i puno ostalog), pomislit će netko, imajući u vidu hrvatske navike čitanja. Previše i za jedan tjedni planer. Ova izvorna hrvatska edicija, naime, u naravi je knjiga i planer zajedno, po konceptu jedinstvena u Europi (dva proizvoda kao jedan – godišnja knjiga i tjedni planer). No, uspjelo se.

UM Učinkovit menadžer prati preko 10.000 čitatelja. UM se nastoji obratiti svakome svom korisniku – 300 je poslovnih partnera i preko 1000 pojedinaca koji ga nabavljaju.

Stvaralački kroz 25 godina – tim i misija

Učinkovit je proizvod kreativnih snaga – tima koji je s godinama rastao kako se sadržaj obogaćivao i misija nadograđivala. Četiri su osobe činile tim prvog Učinkovitog, 1995., dok ovaj današnji stvara 45 uglednih osoba koji imaju rezultate za sobom, koje pisanom riječju žele putem članaka nešto posebno poručiti drugima i učiniti za druge. Od one davne 1995-e mnogobrojni tim predano radi na razvoju edicije, oblika i misije koja objedinjuje mnogo toga u jedno – i znanje i vrijednosti, i uspjeh i sreću. Misleći prvo i uvijek na dobrobit čitatelja, da im pruži informacije, poduku i pouku, inspiraciju i ushit nerijetko, pozitivu i vedro raspoloženje.

UM miri ono što je naizgled suprotstavljeno – posao i privatni život, procese i ljude, kratkoročne uspjehe (novac, moć, slava) i ono dugoročno – osobna postignuća, unutarnji mir i rast, dakle – sretan život. I sve to kazivano na prepoznatljiv način „učinkovitog menadžera“, na tradicionalni “mepovski” način – usmjereno korisniku, jednostavno, stručno utemeljeno…

Stoga, naša je odgovornost nastaviti obogaćivati i razvijati UM, biti u blizini, uz bok, u krilu, u ruci njegovih čitatelja – poklonika (svako malo javi nam se netko s divnim pismom osjećaja  i potpore). Pružati im potporu u njihovoj svakodnevnici i rastu – stručnom, duhovnom, cjelovitom. Podržavati ih da budu učinkoviti, predani radu, a raspoloženi, vedri. Da vole život sa svim njegovim radostima i tugama, kako nadahnuto piše poznati francuski  filozof Frederic Lenoir u izuzetnoj knjizi „O sreći“.

UM – zagovaratelj i znanja i vrijednosti

No, sve što piše u Učinkovitom izvire i uvire u jedan sustav vrijednosti kojeg ona zagovara, a što je zapravo ono najvrjednije i bez čega se danas ne smije biti. Vrijednosti za koje se Učinkovit menadžer zalaže su one – univerzalne, ljudske, dokazane poviješću… poput: pravo na osobnu sreću u životu, humanost, integritet, tolerancija i razumijevanje drugih, jednostavnost, optimizam, pozitiva, čuvanje planete Zemlje, učenje i razvoj, uzajamno poštivanje i lojalnost poslodavca i zaposlenika i dr.

UM, „u živo“ u okruženju – podrška mladima, osvojene nagrade

Učinkoviti je okrenut snažno okrenut posebno stvaralaštvu mladih i obitelji. Pokrovitelj je likovne radionice – svake godine objavljuje najbolje radove učenika Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn, Zagreb. U Srednjoj upravnoj školi, Zagreb, redovito nazoči svečanosti učenika i nastavnika u čast knjige „S knjigom u ruci“, zapravo slavlju najboljih učeničkih književnih stvaralačkih radova.

Učinkoviti menadžer osvaja nagrade: Nagrada za dobru praksu društveno odgovornog poslovanja – HUP, 2016. te Povelja za edukaciju o kvaliteti – HDK, 2008.

Zahvaljujemo svima koji su bili u kontaktu s UM tolikih godina, hvala Vam od srca najljepšom riječju od ikad na svijetu – HVALA. Hvala na onoj vašoj kockici koju ste vidljivo ugradili u životno tkanje UM, zajedno sa brojnim drugim partnerima i članovima autorskog tima.

Nabavite, jer ljepše je s UM!

Novi broj – UM 2019 – tisak krajem listopada 2018.  Sa 172 stranice, sadržajem bogat i ponovno osvježen. Pozivamo sve vas – pojedince i tvrtke da se priključite povjerenjem i narudžbom. Isporuka od sredine studenog 2018.

Više o UM 2019 i naručivanju doznajte ovdje.

Radujemo se nastavku zajedništva.

Goran Tudor i tim 45 i svi mepovci

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img