spot_img

Stotinu ideja za bolju Europu: Sudionici EYE2018 predstavljaju svoje zaključke

Europski parlament je u lipnju otvorio vrata mladim ljudima iz cijele Europe. Njihove ideje s EYE2018 predstavljaju se u parlamentarnim odborima ove jeseni.

Tijekom dvodnevnog Europskog događaja za mlade u lipnju održale su se brojne rasprave o budućnosti Europe, a izvješće „100 ideja za bolju budućnostu“ kojem su sve one sabrane predano je zastupnicima 20. rujna.

Stotinu ideja pokrivaju niz područja, od zaštite zviždača i sprječavanja utaje poreza do poticanja mladih na izlazak na izbore i čišćenja plastičnog otpada. Sudionici će ideje predstaviti parlamentarnim odborima u sklopu niza saslušanja kroz jesen.

Raspored:

U svom predgovoru izvješću predsjednik Antonio Tajani je poručio: „Mladi ljudi mogu donijeti promijene i siguran sam da će njihov doprinos dovesti do sve vitalnije europske demokracije. Europski izbori, koji će se održati od 23. do 26. svibnja 2019., bit će velika prilika za sve građane da odrede politički tijek naše Unije, osiguravajući da se nastavi boljitak, stabilnost i mir.“

Pratite saslušanja ovog listopada i studenog na FacebookuInstagramu i Twitteru.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img

UKLJUČITE SE, ISKAŽITE SVOJE STAVOVE O ODRŽIVOSTI AMBALAŽE!

Sve više postajemo svjesni traga kojeg ambalaža ostavlja prirodi i ljudima. Dugo je vremena cjelovitost utjecaja ambalaže bila zanemarivana pa su zato i mogućnosti za njezino usavršavanje u smjeru održivosti višestruke, u svim fazama: proizvodnji, transportu, uskladištenju, trgovini, finalnoj potrošnji. 

Po vama, koji je najčešći uzrok neekološke ambalaže na koji nailazite? (Moguće je više odgovora)

Kad ste uočili/osvijestili negativan eko-trag ambalaže?

Da li biste pri kupnji dali prednost proizvodu koji se ističe održivom ambalažom?

Što mislite o „luksuznoj opremi“ ambalaže za parfeme, žestice, mobitele, nakit…, koja redovito ostavlja velik eko-trag?

Koristite li u kupnji vlastite vrećice, odbijete li ponuđenu vrećicu u trgovini:

Da li koristite staru ambalažu za novu namjenu (eng. renew, npr.: kutije od cipela – kao kutiju za razne sitnice ili čarape u komodi i ormaru; plastične posude od sira i jogurta - za odlaganje čavlića ili baterija… I druge ideje koje odgađaju novu kupnju i doprinose smanjenju proizvodnje.

Zahvaljujemo na vremenu koje ste odvojili za ovaj upitnik. Rezultate upitnika uskoro ćemo objaviti i komentirati na našoj stranici u okviru serijala o ambalaži.