Konferencija: Utjecaj istraživanja i inovacija na svakodnevni život u EU-u

Otkrijte kako istraživanje i inovacije u EU-u utječu na vašu svakodnevicu na konferenciji koju organiziraju Europski parlament i Europska komisija 27. studenog.

Parlament će 27. studenog ugostiti konferenciju o utjecaju znanstvenog istraživanja i inovacija u Europskoj uniji na život građana. Konferencija je otvorena za sudjelovanje. Prijavite se na stranicama.

U zadnjih 30 godina Europska je unija uložila 200 milijardi eura u istraživanja i inovacije namijenjene poboljšanju svakodnevnog života u državama članicama. Od Galilea – sustava za geo-pozicioniranje, do Caspera – robota koji pomaže djeci koja se bore protiv roka, vrijednost projekata je značajna. Čak 60 posto dovršenih projekata koje je financiralo Europsko istraživačko vijeće prošle godine smatra se znanstvenim otkrićima. U zadnjih deset godina više od 80 znanstvenika i istraživača iz Europske unije osvojilo je Nobelovu nagradu.

Konferencija će okupiti znanstvenike i političare kako bi razgovarali o postignućima i budućim planovima i izazovima. Teme panela su:

  • Zdravlje i dobrobit
  • Održivi okoliš
  • Plasiranje inovacija na tržište
  • Sigurnost

Više informacija pronađite u programu i stranicama za registraciju. Pridružite se raspravi o istraživanju i razvoju koristeći oznaku #ResearchImpactEU.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img