spot_img

Zaklada Reach for Change, Tele2 Hrvatska i lokalni društveni poduzetnici unapređuju život i budućnost djece u Hrvatskoj

Tele2 Hrvatska i Zaklada Reach for Change u okviru programa “Reach for change“, dana 7. ožujka 2019. godine, organizirali su Volontersko čitanje – evaluacijsko čitanje projekata prijavljenih u program podrške društvenim poduzetnicima usmjerenim na rješavanje nekih od problema s kojima se susreću djeca u Hrvatskoj. Događaj čitanja i odabira projekata lokalnih društvenih poduzetnika uveličan je svečanom donacijom sredstava prikupljenih kroz donacije Tele2 korisnika kupnjom Tele2 bonova.

Zaklada za unapređenje društvenog poduzetništva i života djece Reach for Change i Tele2 već četvrtu godinu provode natječaj za projekte lokalnih društvenih poduzetnika kojima se unapređuje život i budućnost djece, a odabrane projekte sufinanciraju godinu dana s iznosom od 180 tisuća kuna.

U okviru održanog Volonterskog čitanja na kojemu su se evaluirali svi prijavljeni projekti  sudjelovali su:

  • volonterskoj bazi voditelji nekih prošlogodišnjih pobjedničkih projekata,
  • zaposlenici Tele2 te
  • nepristrani stručnjaci u području društveno odgovornog poslovanja: Mirjana Matešić, ravnateljica HR PSOR-a,Lidija Gamulin, UNICEF-ova voditeljica Odjela za partnerstva, Mladenka Majerić, izvršna direktorica udruge Crveni nosovi te Vera Gjokaj, upraviteljica Zadruge za interkulturnu suradnju Okus doma

Ovom prilikom su odabrani projekti koji i kroz program Akceleratora nastavljaju svoj put razvoja u društvene poduzetnike za pomoć djeci.

Projekti koji su ušli u uži izbor sudjelovat će u Akceleratoru, programu u kojemu će im na raspolaganju biti stručna podrška kroz razvojne radionice kako bi mogli dodatno razviti svoje poslovne ideje. Prijavljeni projekti trebali bi biti usmjereni na područja razvoja, obrazovanja, zdravlja, ekonomske i društvene participacije, slobode ili mogućnosti izražavanja djece.

Suradnjom Tele2 i Zaklade Reach for Change u sinergiji s društvenim poduzetnicima stvoren je novi koncept koji podrazumijeva aktivno sudjelovanje i angažman obiju strana, poslovnog sektora i civilnog društva na način da međusobnim partnerstvom pridonose ostvarenju zajedničkog cilja – unapređenju života djece:

Društveno poduzetništvo od velikog je značaja za razvoj društva, a pogotovo djece, njihova zdravijeg i sretnijeg djetinjstva i odrastanja, učenja i uključivanja u zajednicu“, rekla je Marija Mažić, Country Manager Zaklade Reach for Change Hrvatska.

Od 2018. godine u ovu lijepu priču mogu se uključiti svi korisnici bonova Tele2 Hrvatska koji od 20. rujna 2018. godine prilikom kupovine bona imaju mogućnost odabrati neke pogodnosti, među kojima je i donacija za Reach for Change. Odabirom pogodnosti „Donacija za Reach for Change, Tele2 je za svaki iznos bona donirao određeni iznos sredstava zakladi Reach for Change.

Tako je do 31. prosinca 2018. godine prikupljeno više od 20.000,00 kuna, a ova uspješna akcija prikupljanja sredstava putem donacija korisnika se nastavlja i dalje: „Ponosni smo na svakog pojedinačnog korisnika koji je odabrao mogućnost doniranja novčanih sredstava pri kupnji bona i tako dao svoj doprinos našem programu podrške društvenih poduzetnika. U vrlo smo kratkom vremenu prikupili više od 20.000,00 kuna i nastavljamo dalje. Ovim putem želimo zahvaliti svim korisnicima koji su odabrali donaciju te potaknuti i ostale da podrže naše napore usmjerene na bolju budućnost djece u Hrvatskoj“, kazala je Marijana Grubešić, koordinatorica društveno odgovornog poslovanja Tele2.

Kontakti:

Reach for Change Croatia
Marija Mažić
Country Manager Croatia
Mobitel: +385 98 627 904
marija.mazic@reachforchange.org 

Tele2 Hrvatska
Julija Jerleković
specijalist za odnose s javnošću
Mobitel: +385 95 6328 342
julija.jerlekovic@tele2.com

EQUESTRIS
Koraljka Baričević
direktorica za usluge klijentima
Mobitel: +385 99 2805 818
koraljka.baricevic@equestris.hr

 

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img