spot_img

HEP ODS ELEKTRA SLAVONSKI BROD: Priznanje Poslodavac godine!

HEP ODS Elektra Slavonski Brod iskazala je davno svoju socijalnu osvještenost i upravo zato dobila vrijedno priznanje lokalne zajednice – Poslodavac godine za osobe s invaliditetom 2016. Socijalna osjetljivost poslovnog sektora za situacije osoba s povišenim i posebnim potrebama, pa u tom smislu i prema osobama s invaliditetom, važna je odrednica društveno odgovorne poslovne politike. I dobro je to stalno isticati, ukazivati uzor-primjerima na ispravne pristupe u praksi i okolini.

Priznanje Poslodavac godine za zapošljavanje 15 osoba s invaliditetom

U gradskoj vijećnici u Slavonskom Brodu, 2. prosinca 2016.g., dodijeljene su godišnje volonterske nagrade i nagrade za poslodavca godine za osobe s invaliditetom. S ciljem poticanja i socijalne uključenosti osoba s invaliditetom Povjerenstvo za osobe s invaliditetom Grada Slavonskog Broda odabralo je HEP ODS Elektra Slavonski Brod, kao primjer dobre prakse i otvorenosti na području suradnje i poticanja osoba s invaliditetom.

Nagradu za poslodavca godine primila je direktorica Elektre Branka Balašević.

Predsjednik Udruge slijepih Brodsko-posavske županije Zvonko Morosavljević koji je invalid rada I. stupnja, zaposlenik je Elektre Slavonski Brod. U Udruzi je 170 članova, od kojih su samo dva u radnom odnosu, a jedan od njih je Zvonko Morosavljević. Prije 25 godina doživio je nesreću uslijed koje je potpuno izgubio vid. Poslije pet operativnih zahvata vid mu je djelomično vraćen na način da ne može čitati crni tisak, ali je osposobljen za samostalno kretanje u poznatom prostoru. U toj situaciji Morosavljević je odlučio odbiti invalidsku mirovinu te se u Centu za školovanje slijepih i slabovidnih osoba Vinko Bek Osijek prekvalificirao za poslove telefoniste. Od 16. svibnja 1988. radi u Elektri Slavonski Brod na poslovima telefonske centrale.

Predsjednik Povjerenstva Željko Pudić se u toj prigodi ponovno posebno zahvalio Elektri Slavonski Brod:

„Zakonskim odredbama olakšan je pristup tržištu rada osoba s invaliditetom a u sklopu aktivne politike zapošljavanja. Stoga hvala svima, tvrtkama i pojedincima volonterima koji su prepoznali stručnost, kvalitetu i mogućnosti naših članova u procesu rada i drugim aktivnostima. Samo, primjerice, Elektra u Slavonskom Brodu zapošljava 15 osoba s invaliditetom.“

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img