spot_img

Budite dio velike priče: Traže se nove SOS mame i SOS tate!

Unatoč brojnim naporima raznih organizacija, još uvijek neka djeca žive u nepovoljnim uvjetima, teškim okolnostima i okruženju u kojemu nemaju priliku za bezbrižno i sretno djetinjstvo puno ljubavi i pažnje. No, svatko zaslužuje novu, drugu priliku jer nijedno dijete ne bi smjelo odrastati samo. Upravo zato postoje SOS Dječja sela koja se brinu za djecu bez roditelja i roditeljske skrbi, neovisno o njihovoj rasnoj, nacionalnoj i vjerskoj pripadnosti.

Jedno od najsnažnijih, temeljnih sastavnica Udruge SOS Dječje selo Hrvatska, jest SOS mama/SOS tata, osoba koja je spremna svoj život posvetiti misiji stvaranja obiteljskog ozračja za djecu bez odgovarajuće izvorne roditeljske skrbi. Osigurati djeci brižan dom u obiteljskom okruženju, te im omogućiti da odrastaju u poštovanju, ljubavi i sigurnosti.

Upravo za takvim osobama sada traga ova Udruga! Ako ste se i vi prepoznali u tekstu, u novoj, plemenitoj životnoj ulozi, prijavite se na natječaj. Zapravo, ovo je natječaj za hrabre ljude velikog srca koji su spremni doći i živjeti u SOS Dječjim selima Lekenik ili Ladimirevci, te skrbiti za djecu bez odgovarajuće roditeljske skrbi. Postati i biti nekome mama ili tata!

Ovaj posao zapravo nikako nije to – klasični posao, već životni poziv kroz koji se djeci rođenoj u teškim okolnosti nastoji osigurati bezbrižno, mirno i sretno djetinjstvo. SOS sela upravo se to trude promijeniti, ali im je pritom potrebna i vaša pomoć.

Znate li – tko su SOS mame i SOS tate i što točno rade?

Vedre, predane, komunikativne, odgovorne i prilagodljive osobe velikog srca koje će djeci u potrebi moći pružiti sigurnu obitelj!

 • oni su zaposlenici SOS dječjih sela u kojima u SOS obiteljima žive djeca bez odgovarajuće roditeljske skrbi bioloških roditelja
 • oni žive i rade u SOS Dječjem selu te su okosnica SOS obitelji
 • SOS obitelj čine SOS mama/SOS tata te djeca za koju skrbe unutar zajedničkog kućanstva
 • oni odgajaju djecu primjenjujući stručna znanja i vještine, a svojom ljubavi, brigom i ustrajnošću, nježnošću, odgovornošću pružaju podršku i čine oslonac u djetetovom životu
 • oni također prolaze temeljitu teoretsku i praktičnu obuku prije nego preuzmu brigu za SOS obitelj
 • vedra, komunikativna, topla, brižna, otvorena, suosjećajna, susretljiva
 • visoke tolerancije neizvjesnosti, dobrog nošenje sa stresom, strpljiva i blaga
 • zrela, svjesna pravila, odgovorna, poštena, pravedna, prilagodljiva
 • ljubazna, puna povjerenja, dobroćudna, pomirljiva, zainteresirana
 • samostalna, organizirana, savjesna, temeljita, vrijedna, snalažljiva
 • energična, živahna, aktivna
 • spremna učiti i raditi na sebi, fleksibilna i motivirana

Ukratko, ako ste se pronašli u opisima i osjetili se potrebu prijaviti na ovo radno mjesto, onda ovdje možete pročitati više o samom natječaju te vidjeti kako prijave točno funkcioniraju.

Naše društvo duguje velike čestitke i potporu ovim ljudima.

DOBRA HRVATSKA
Ožujak, 2018.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img