spot_img

dm se svakodnevno istinski potvrđuje kao „Tvrtka prijatelj zdravlja“

Zadovoljni i motivirani djelatnici u temelju su dm-ove liderske pozicije na tržištu. Više od 1.700 djelatnika hrvatskog dm-a svaki dan daje vrijedan doprinos poslovnim rezultatima tvrtke. I zato je dm ponosan na mnoga priznanja dobivena na natječajima za izvrsne tvrtke, kao i u javnom anketiranju o motivirajućem poslodavcu pa je tako i s nedavnim priznanjem – „Tvrtka prijatelj zdravlja“. 

Radni uvjeti, njegovanje harmoničnih međuljudskih odnosa i ravnopravnosti na radnom mjestu, edukacija, stručni i osobni razvoj, ono su što dm više od 25 godina od otvaranja prve prodavaonice u Hrvatskoj, izdvaja od konkurencije. Briga o dobrobiti zaposlenika, prepoznavanje njihovih potencijala i stvaranje prilika za napredovanje, jednako su važan dio dm-ovog poslovanja kao i razvoj asortimana, kvaliteta proizvoda i ugodno iskustvo kupca.

dm je prva drogerija u Hrvatskoj …

Kako bi se potaklo djelatnike na još bolju brigu o zdravlju, tvrtka je pokrenula inicijativu dm…jer tu živim zdravo“, kojom promiče zdrav način života na radnom mjestu i u privatnom životu. Zahvaljujući važnosti koju pridaje zdravlju djelatnika i sveobuhvatnosti inicijative, dm je prva drogerija u Hrvatskoj nositeljica certifikata „Tvrtka prijatelj zdravlja“, kojeg dodjeljuje Hrvatski zavod za javno zdravstvo u okviru projekta „Živjeti zdravo“.

Inicijativu ‘dm…jer tu živim zdravo’ pokrenuli smo 2016. godine, nakon analize sistematskih pregleda koji su pokazali da 86 % naših djelatnika ima tegobe s kralježnicom, vratom i ramenima. Cilj inicijative je utjecati na zdravlje kolegica i kolega – provođenjem aktivnih pauza, vježbama istezanja tijekom radnog vremena te poticanjem redovite konzumacije tekućine i voća“, rekla je Ana Fostač-Krilčić, prokuristica i voditeljica resora Ljudski resursi u dm-u. 

Djelatnici dm-a imaju priliku, u sklopu brojnih aktivnosti, raditi na sebi i na svojim navikama, što im omogućuje da unaprijede vlastito zdravlje. 

Važna uloga Ambasadora zdravlja

Važnu ulogu u tome dobili su zaposlenici – „Ambasadori zdravlja“, koji educiraju svoje kolegice i kolege i potiču ih na razvoj zdravih navika na radnom mjestu i kod kuće. Trenutno, dm ima više od 190 Ambasadora zdravlja, od kojih je dio njih sudjelovao i na četverodnevnoj edukaciji Sportskog i rehabilitacijskog centra Motus Melior, kojom prilikom su stekli osnovna znanja iz područja anatomije, zdravlja kralježnice i pravilnog držanja. Jednom na mjesec, putem Teamsa, dm organizira aktivne pauze u trajanju od 15 minuta, tijekom kojih djelatnici vježbaju pod stručnim vodstvom fizioterapeuta i kineziologa i Ambasadora zdravlja.

U planu je za ovu godinu da se Ambasadori zdravlja bave svaki drugi mjesec drugom zdravstvenom temom, na nekoliko razina i načina: od internih digitalnih kanala poput Yammera, preko časopisa za djelatnike pa do webinara.

U godinama izazova, fokus na mentalno zdravlje 

U poslovnoj godini 2020./2021. poseban je naglasak stavljen na mentalno zdravlje. Svakog mjeseca obrađuje se po jedna tema iz područja mentalnog zdravlja, s ciljem da djelatnici lakše nose s posljedicama pandemije i potresa, ali i sa svakodnevnim izazovima koji ih mogu pratiti na poslu ili u privatnom životu. Na jednosatnim webinarima obrađeno je 12 tema iz područja mentalnog zdravlja (npr. Kako očuvati vlastitu dobrobit u zahtjevnim vremenima, Kako graditi otpornost na stres, Kako pokrenuti osobnu promjenu…) čiji je cilj bio upoznati djelatnike s praktičnim alatima koji će im koristiti u svakodnevnom životu. 

Ulaganje u djelatnike u dm-u podrazumijeva ulaganje u sve što može unaprijediti kvalitetu njihovih života i zadovoljstvo na radnom mjestu. To uključuje mnogo, od prilika za profesionalno usavršavanje do edukacija o nošenju sa stresom i postizanju ravnoteže između poslovnog i privatnog života. Naš cilj je graditi i održavati zadovoljstvo kolegica i kolega jer je i to jedan od načina kako im se želimo zahvaliti na doprinosu“, istaknula je Ana Fostač-Krilčić.

Uz praktične savjete i edukaciju, dm organizira sistematske preglede te im omogućuje besplatno stručno savjetovanje sa psihologom, koje mogu obaviti telefonski, putem Skypea ili odlaskom u ured psihologinje.

Ulaganje u najširu dobrobit društvene zajednice, na svaki način, trajan je prioritet vodeće drogerije u Hrvatskoj. 

dm nastavlja ulagati u sve aspekte zdravlja svojih djelatnika. 

Hvalevrijednim programom „dm… jer tu živim zdravo“, uz podršku Ambasadora zdravlja, tvrtka dm se svakodnevno uistinu potvrđuje kao „Tvrtka prijatelj zdravlja“.

DOBRA HRVATSKA
Veljača, 2022.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img