spot_img

Pozdravimo tri naj-volonterke Zagreba koje su osvojile Volonterski Oskar 2018

Održana je jubilarna, deseta,  godina dodjela Volonterskog Oskara najistaknutijem volonteru Zagreba u organizaciji Volonterskog centra Zagreb. Sve je bilo svečano, a k tome, i iznimno jer ove su godine dodijeljena čak tri Oskara trima volonterkama koje su osvojile najviše glasova građana i nepodijeljene simpatije žirija. A ljudima u žiriju zaista nije bilo lako, pa smo od 13 nominiranih ove godine dobili tri Oskarovke, kojima je uručena statua „Zagrljaj zajednice“:

  • Milena Štimac
  • Blaženka Eror Matić
  • Marija Vujeva

Čestitke!

Njihova imena dobro su poznata njihovim štićenicima i udrugama u kojima rade, a odsada i javnosti. Milena Štimac (47) kao volonterka u skloništu za životinje Dumovec u svojoj je bolesti snagu potražila u životinjama. U posljednjih se godinu dana Milena u svome domu brinula za čak 70 štenaca kojima sklonište u Dumovcu u toj osjetljivoj dobi nije moglo pružiti adekvatnu skrb. Milena je osvojila Volonterski Oskar za skrb i ljubav prema životinjama.

Bez volonterke udruge volontera u palijativnoj skrbi La Verna Blaženke Eror Matić (56) ta bi udruga teško mogla funkcionirati; Blaženka je jedna od pokretačica organizirane skrbi za umiruće osobe, a  obavlja administrativne poslove te već godinama predano skrbi za ljude u njihovim najtežim, posljednjim danima života. Blaženka je osvojila Volonterski Oskar za humanost i razvoj palijativne skrbi.

Mlada volonterka Isusovačke službe za izbjeglice Marija Vujeva (28) izbjeglicama u Zagrebu postala je omiljeno lice, uvijek spremna pomoći i pružiti koristan savjet, ali i neku novu aktivnost kojom će im uljepšati život. Mariji je uručen Volonterski Oskar za izgradnju mira i solidarnosti.

Jubilarna je dodjela okupila i dvadesetak dosadašnjih Oskarovaca, što je obilježeno milenijskom fotografijom sa svim Oskarovcima kroz deset godina dodjele Volonterskog Oskara.

– Sve volonterske priče imaju jednak nazivnik: volontiranje je jednako ljubav – izjavila je otvarajući svečanost Jela Prgić Znika, izvršna direktorica Volonterskog centra Zagreb, koji organizira dodjelu Volonterskog Oskara uz pomoć Grada Zagreba.

Prisutne su pozdravili i pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, Romana Galić te Ivica Bošnjak, pomoćnik ministrice Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku. Više od 200 uzvanika osobito je razveselio dječji zbor „Zabočki mališani“, koji su  otpjevali himnu volontera „Zato ljubav biraj – samo volontiraj“.

 

Posebno priznanje tvrtki dm !

Organizator Volonterski centar Zagreb najavio je da će od iduće godine Volonterski Oskar biti uručen i poslovnom sektoru, a već ove godine dodijeljeno je posebno priznanje tvrtki dm, čijih se 700 zaposlenika prošle godine okušalo u volontiranju u 160 udruga i ustanova.

Dobra Hrvatska

Prosinca 2018.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img