spot_img

EKO TVORNICA TEHNIX – lider, 25 godina uspjeha!

U Hrvatskoj i u svijetu kompanija TEHNIX iz Donjeg Kraljevca sinonim je za zaštitu okoliša što je sigurno i velika nagrada jednoj tvrtci i njezinom utemeljitelju i direktoru Đuri Horvatu u povodu značajne obljetnice – 25 godina poslovanja.

Razdoblje od 1991. do 2016-e jedinstvene su godine rasta i razvoja  industrije Tehnix, ali, paralelno s time i stvaranja nove svijesti u RH o nužnosti ekološkog načina života. Filozofija i opredjeljenja utemeljitelja i direktora tvornice Đure Horvata – ideja o održivom životu, brizi ljudi za planet Zemlju, utkane su u sve strateške odrednice poslovanja tvrtke. Njegov poduzetnički, inovatorski i menadžerski rad zapažen je naširoko , svugdje te je dobitnik niza nagrada i priznanja, medalja u Hrvatskoj, Europi i svijetu. Pa i u ovoj slavljeničkoj godini opet.

U ožujku Horvat je proglašen hrvatskim Poduzetnikom 2016. u ocjenjivačkoj akciji globalne kompanije Ernest Young. Nedugo iza toga direktor Tehnixa nominiran je za svjetskog poduzetnika godine – EY ENTREPRENEUR OF THE YEAR  – čije je finale održano 7.-12. lipnja 2016. u Monte Carlu. Sjajan je to uspjeh: ulazak vođe jedne hrvatske tvrtke u završni krug natjecanja, među četiri najbolje plasirana, zajedno s predstavnicima Njemačke, Australije i SAD, i to u konkurenciji koja je stigla iz pedeset zemalja.To mu je donijelo statuu  Poduzetničkog Oskara! Na tom uglednom svjetskom susretu gospodarstvenika, Horvat – poduzetnički velikan, kako ga je počastila jedna tiskovina, uspješno je promovirao Hrvatsku i svoje Međimurje – zlatno gospodarsko područje. Među svim nominiranim tvrtkama samo je Tehnix bio iz sektora zaštite okoliša.

U rujnu 2016. Đuro Horvat je uz još četvoricu najuglednijih hrvatskih menadžera nominiran je za Gospodarstvenika godine, u natjecanju i organizaciji Večernjeg lista i Poslovnog dnevnika.

„Ekologija je znanost o globalnoj medicini za planet Zemlju“.

Tehnix je inovativna tvrtka što je značajka rijetkih tvrtki.  Svaka od proteklih Tehnixovih 25 godina obilježena je inovacijama. U srcu Tehnixove inovatorske snage nalazi se Đuro Horvat i 50-ak VSS stručnjaka te iskusni majstori svih struka. Na Horvatov poticaj stvorene su u Tehnixu mnoge inovacije vezano za zaštitu okoliša – vode, otpada, energije. Tehnix se danas ustabilio kao predvodnik proizvodnje eko postrojenja i opreme u nas, što je dovelo do osjetnog smanjenja uvoza pa i cijena! S druge strane, preko 75% proizvodnje Tehnix izvozi. Golem je to doprinos i dobitak za Hrvatsku, možda nedovoljno valoriziran do sada.

 

Tehnix je danas, s 25 godina staža, nesporni inovativni i tržišni lider!

Uz jubilej, Đuro Horvat s ponosom ističe: „Snaga i uspjeh naše kompanije, to je naših petstotina zaposlenika!“ Stabilna radna mjesta i plaće od 6000 – 7000 kuna izviru iz toga. Radnici su temelj Tehnixova razvoja i poslovanja.“

Tehnix danas proizvodi gotovo svu opremu, uređaje i postrojenja za odgovorno postupanje s krutim otpadom kao resursom, prema specifičnim zahtjevima kupca – od vozila za prikupljanje sortiranog ili miješanog komunalnog otpada, preko ručno-automatskih sortirnica, uređaja za baliranje, kompostiranje te obradu ostatka u gorivi otpad … pa do kompletnog postrojenja – MBO-T tvornice. Jednako uspješno razvija se i tehnlogija održivog gospodarenja otpadnim komunalnim vodama“.

 

Goran Tudor, intervju s Đurom Horvatom, predsjednikom Uprave Tehnixa d.o.o.

 

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img