spot_img

Europski dan održivih zajednica

20. rujna 2018. se obilježava drugi po redu Europski dan održivih zajednica koje djeluju za bolji i održiviji svijet. To je ujedno i mogućnost lokalnim zajednicama da pokažu svoj rad i inspiriraju širu publiku. U sklopu događanja, održat će se konferencija ˝Civilno društvo i općine: izgradnja održivosti kroz suradnju˝.

Europski dan održivih zajednica prvi je put održan prošle godine kada su se događaju pridružile mnoge zajednice i organizacije iz 15 zemalja diljem Europe.

Domaćini konferencija su ECOLISE i Europski gospodarski i socijalni odbor (EGSO), u suradnji s Europskim odborom regija i Transition Network.

Na konferenciji će svi sudionici dobiti priliku razmjenjivati iskustva i istražiti načine kako potaknuti i podržati suradnju između civilnog društva i općina i gradova.

Aktivnosti zajednica, odnosno ˝pristupi odozdo prema gore˝, nepohodna su sastavnica pristupima ˝odozgo prema dolje˝ u postizanju radikalnih, strukturnih i trajnih promjena načina života koji su neophodni za stvaranje pravednog, održivog društva. Usklađivanje potreba zajednice može biti snažno sredstvo za mobilizaciju podrške i angažmana na zajedničkim ciljevima.

Više informacija pročitajte OVDJE ili na facebook stranici događaja.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img