spot_img

HUOJ poziva na predavanje “Održivi razvoj”

Poziv na predavanje: „UN-ovi Ciljevi održivog razvoja: kako utječu na poslovno okruženje i kako kroz Ciljeve ostvariti poslovnu prednost“

Sekcija za DOP poziva na predavanje koje će održati  Mirjana Matešić, ravnateljica Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj – HR PSOR-a.

Predavanje na temu „UN-ovi Ciljevi održivog razvoja: kako utječu na poslovno okruženje i kako kroz Ciljeve ostvariti poslovnu prednost“ održat će se  u prostorima HUOJ-a, Ilica 5, u srijedu, 7. studenoga s početkom u 17 sati.

Mirjana Matešić dat će nam uvid u: koncept održivog razvoja, UN-ove Ciljeve održivog razvoja te poslovni koncept društveno odgovornog poslovanja (DOP). Predavat će se o i temama koje poduzeća (koja žele integrirati ove koncepte) trebaju razmotriti i koje utjecaje mjeriti. Bit će riječi o legislativi koja uređuje ovo područje kao i o trendovima. Također, sažeto će se prikazati alati za uvođenje DOP-a i održivog razvoja te najvažnije aktivnosti koje se na ovu temu održavaju u Hrvatskoj.

Mirjana Matešić od 2004. do danas ravnateljica je HR PSOR-a gdje se aktivno bavi područjem održivog razvoja. Sudjeluje na raznim partnerskim projektima razvoja DOP-a i održivog razvoja u RH, objavljuje stručne i znanstvene radove na temu održivog razvoja te društveno odgovornog poslovanja.

Molimo da dolazak prijavite na info@huoj.hr.

Dodatne informacije pronađite ovdje.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img

UKLJUČITE SE, ISKAŽITE SVOJE STAVOVE O ODRŽIVOSTI AMBALAŽE!

Sve više postajemo svjesni traga kojeg ambalaža ostavlja prirodi i ljudima. Dugo je vremena cjelovitost utjecaja ambalaže bila zanemarivana pa su zato i mogućnosti za njezino usavršavanje u smjeru održivosti višestruke, u svim fazama: proizvodnji, transportu, uskladištenju, trgovini, finalnoj potrošnji. 

Po vama, koji je najčešći uzrok neekološke ambalaže na koji nailazite? (Moguće je više odgovora)

Kad ste uočili/osvijestili negativan eko-trag ambalaže?

Da li biste pri kupnji dali prednost proizvodu koji se ističe održivom ambalažom?

Što mislite o „luksuznoj opremi“ ambalaže za parfeme, žestice, mobitele, nakit…, koja redovito ostavlja velik eko-trag?

Koristite li u kupnji vlastite vrećice, odbijete li ponuđenu vrećicu u trgovini:

Da li koristite staru ambalažu za novu namjenu (eng. renew, npr.: kutije od cipela – kao kutiju za razne sitnice ili čarape u komodi i ormaru; plastične posude od sira i jogurta - za odlaganje čavlića ili baterija… I druge ideje koje odgađaju novu kupnju i doprinose smanjenju proizvodnje.

Zahvaljujemo na vremenu koje ste odvojili za ovaj upitnik. Rezultate upitnika uskoro ćemo objaviti i komentirati na našoj stranici u okviru serijala o ambalaži.