spot_img

ILIRIJA D.D. iz Biograda i UDRUGA UZOR.HR uručili Dječje priručnike za održivi razvoj „Prepoznavanje i razvrstavanje otpada“ i „Dječji eko otok“ djeci u Dječjem vrtiću CVIT u Svetom Filipu i Jakovu

U ponedjeljak 12. lipnja voditeljica zdravstvene kontrole i zaštite okoliša biogradske Ilirije Ivana Benčić i voditeljica programa UZOR-a HRVATSKE Sonja Hlebar, uručile su djeci Dječjeg vrtića Cvit u Svetom Filipu i Jakovu Dječje priručnike za održivi razvoj – Prepoznavanje i razvrstavanje otpada te UZOR-ov Dječji eko otok, uz održavanje Dječje eko radionice.

Novim Dječjim priručnikom za održivi razvoj – Prepoznavanje i razvrstavanje otpada UZOR HR želi još više doprinijeti odgoju i obrazovanju djece za održivi razvoj u Republici Hrvatskoj, ali i u drugim zemljama.

S druge strane, društveno odgovorno vodstvo Ilirije d.d. iz Biograda na Moru je prepoznalo ovo potrebno i originalno rješenje iz civilnog sektora te odlučilo aktivno podržati odgoj i obrazovanje djece za održivi razvoj na temu prepoznavanja i razvrstavanja otpada.

Kako bi djeca u svakoj prilici znala prepoznavati i razvrstavati otpad, potrebno ih je odgajati i obrazovati od najranije dobi te poticati na željeno ponašanje u vrtićima i osnovnim školama na njima zanimljiv način.

Dječji priručnik za održivi razvoj – Prepoznavanje i razvrstavanje otpada je namijenjen djeci predškolske (od prvih koraka) i školske dobi (do 4. razreda osnovne škole).

Održiva budućnost i Zero waste svijet ovise o današnjem valu promjena ponašanja. Stoga je UZOR-ov cilj da svako dijete predškolske i školske dobi u Republici Hrvatskoj, do 4. razreda osnovne škole, čim prije dobije svoj besplatan primjerak Dječjeg priručnika za održivi razvoj – Prepoznavanje i razvrstavanje otpada.

Naposljetku, primjer partnerske suradnje civilnog, poslovnog i javnog sektora za odgoj i obrazovanje djece za održivi razvoj u Svetom Filipu i Jakovu te u nastavku i u Biogradu na Moru, pokazuje da je sinergijskim djelovanjem navedeni cilj dostižan i ostvariv.

Sonja Hlebar, voditeljica programa

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img