spot_img

INA brine o zajednici i u najtežim vremenima. Tada je to posebno…

U kontinuitetu, već godinama, INA brine o zajednici u kojoj posluje što dokazuje i u ovim osobito teškim okolnostima pandemije koronavirusa, koje je u Zagrebu dodatno bremenitima učinio snažan potres. Za prevenciju i borbu protiv korone te sanaciju šteta nastalih nakon potresa i obnovu kulturne baštine grada Zagreba kompanija je donirala 3,9 milijuna kuna.

Ovim odlukom INA olakšat će nabavu materijala i opreme i ojačati ukupne napore zdravstvenog sustava, institucija, civilnog društva i svih koji sudjeluju u suzbijanje golemih posljedica dviju nemilih nepogoda po našu zemlju..

Dugačak je niz onih kojima se pomoglo

Kako bi pomogla iznimne napore zdravstvenih djelatnika INA je donirala po 250.000 kn Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević i Domu zdravlja Primorsko-goranske županije.

„Zahvalni smo Ini što nam je kao društveno odgovorna tvrtka donirala sredstva koja ćemo uložiti u nabavku zaštitne opreme za naše djelatnike koji brinu o stanovnicima Primorsko-goranske županije. U ovim zahtjevnim vremenima epidemije COVID-19 svi djelatnici u zdravstvu ulažu iznimne napore kako bismo na razini Županije imali što veće standarde zdravstvene skrbi“, rekao je ravnatelj Doma zdravlja Primorsko-goranske županije, doc.dr. sc. Vladimir Mozetič.

Općoj bolnici dr. Ivo Pedišić Sisak i Crvenom križu donirano je po 100.000 kuna. Ravnatelj Opće bolnice iz Siska mr. sc. Tomislav Dujmenović, dr. med.  zahvalio je na donaciji rekavši kako bolnica u ovo vrijeme zahtjeva drugačije funkcioniranje radi prevencije, dijagnosticiranja i liječenja bolesnika sa COVID-19, u čemu će im donacija značajno pomoći.

Zahvaljujući Ini, Specijalna bolnica za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra te Hrvatski zavod za hitnu medicinu dobili su donacije po 50.000 kuna. Sve donacije će biti iskorištene za nabavu zaštitne zdravstvene opreme, medicinskog materijala, uređaja i sredstava za dezinfekciju te medicinsku opremu i uređaja potrebnih za skrb o bolesnicima te za lakšu organizaciju rada hitnih službi.

Zakladi dječje onkologije Rebro donirano je 200.000 kn za izgradnju i opremanje dječje hematologije i onkologije, a Općoj bolnici Pula 100.000 kn za Odjel pedijatrije.

„Od srca zahvaljujemo Ini na velikodušnoj donaciji i nastojanjima što, i u ovim teškim vremenima, omogućujete da projekt izgradnje i opremanja novog Odjela ide dalje. Radi se o nacionalnom projektu izgradnje i opremanja Zavoda za dječju hematologiju i onkologiju KBC-a Zagreb koji je namijenjen cijeloj Hrvatskoj i koji će omogućiti roditeljima da cijelo vrijeme liječenja borave uz svoje dijete. Izgradnja novog odjela poboljšat će standarde i uvjete liječenja te samim time i stopu izlječenja maligno oboljele djece“, rekla je Anamarija Zorović, upraviteljica Zaklade.

INA 2020 kamensko maske

Također, INA je donirala i 50.000 kuna udruzi Kamensko koja šiva pamučne maske za Udrugu slijepih osoba, DVD Selce, domove za beskućnike, korisnike pučkih kuhinja i domove za starije i nemoćne, dok je Tehničkoj školi Ruđera Boškovića iz Vinkovaca donirano  10.000 kn za izradu vizira na 3D printerima koje će ta škola donirati hrvatskim bolnicama.

„Od  srca  hvala Ini. Pomogli  ste  na  više  načina… napaćenim  ženama dali  ste  nadu, primijetili  ste  nas male, dali  nam šansu  da pokušamo  sačuvati  njihova  radna  mjesta, uložili  ste  u  hrvatsko  gospodarstvo i, ono  najvažnije,  pomogli  ste  onima  najpotrebnijima  koje  je  društvo  zaboravilo“, istaknula je predsjednica udruge Kamensko Đurđa Grozaj u čijoj radionici, koja se prilagodila trenutnoj situaciji, radi pet zaposlenih radnica i tri volontera.

Kako bi pomogla u sanaciji štete nastale u potresu koji je pogodio Zagreb INA je odmah donirala i 250.000 kn akciji „Zajedno za Zagreb“, 100.000 kn Klinici za dječje bolesti Zagreb. Svjesna teške situacije u kojoj se našla povijesna jezgra grada Zagreba nakon razornog potresa, a uz podršku MOL Grupe, INA je odlučila dodatno donirati sa po 800.000 kn Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti, Muzej za umjetnost i obrt i Arheološki muzej u Zagrebu i na taj način olakšati razdoblje neizvjesnost i nesigurnosti u kojem su se ove institucije našle.

 „Hvala vam što ste svojim doprinosom omogućili da u što skorije vrijeme vratimo građanima grada Zagreba i svekolikoj javnosti mogućnost ponovnog izlaganja arheološke građe. Vjerujemo kako ćemo uz dobivenu pomoć i podršku uspjeti vratiti stalni postav u stanje prije potresa, poboljšati prezentaciju i osigurati sigurnost našim posjetiteljima. Osobito Vam srdačno zahvaljujemo na prepoznavanju hitnosti djelovanja, čime ste nam omogućili da što prije započnemo sa zahvatima na sanaciji zgrade, restauracijom i drugim intervencijama“, izjavio je ravnatelj Arheološkog muzeja Sanjin Mihelić.

„U svoje ime i u ime svih djelatnika MUO-a, i uvjeren sam, cjelokupne kulturne javnosti, izražavam veliku zahvalnost Ini na vrijednoj donaciji koja će nam biti poticaj da, usprkos svim nedaćama, što prije osposobimo muzejsku zgradu za posjetitelje i nastavimo s programima važnima za očuvanje kulturnog identiteta svih nas. Hvala Ini što je prepoznala naš trud i viziju u nastojanjima da vratimo sjaj jednoj od najstarijih temeljnih nacionalnih kulturnih institucija u Hrvatskoj Muzeju za umjetnost i obrt“, izjavio je Miroslav Gašparović, ravnatelj Muzeja za umjetnost i obrt.

Među oštećenim zgradama su i zgrade u vlasništvu Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti koje se nalaze u povijesnom zaštićenom dijelu grada.

„U ime svih članova Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti i svoje osobno želim iskreno zahvaliti na velikodušnoj donaciji koju ste nam uputili, a koja nam je u ovim teškim trenucima stvarno potrebna. Potporom najvišoj hrvatskoj znanstvenoj i umjetničkoj ustanovi INA je kao jedna od povijesno vodećih tvrtki u Hrvatskoj opet iskazala svoju društvenu odgovornost pruživši inspirativan primjer solidarnosti i prijateljstva. Neizmjerno cijenimo vašu vrijednu i brzu pomoć koja će biti od neprocjenjivog značaja pri obnovi Akademijinih dobara“, rekao je akademik Velimir Neidhardt, predsjednik HAZU.

„Okolnosti s kojima se susrećemo zaista su bez presedana. Ovo je trenutak kada trebamo biti svi zajedno jer samo zajedničkim snagama možemo nadvladati izazove s kojima se nosimo ovih dana. INA već godinama kontinuirano pruža potporu hrvatskom zdravstvenom sustavu i kulturnim institucijama i to će nastaviti činiti i dalje. Kao i uvijek do sada, želimo pomoći onima kojima je to najpotrebnije, pridružiti im se, dati im podršku i zahvaliti na svemu što čine na dobrobit društva u cjelini“, rekao je predsjednik Uprave Ine Sándor Fasimon.

INA je pomogla i u opskrbi Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske deficitarnim dezinficijensom za površine donirajući mu 720 litara INA Denizola, novog proizvoda INA MAZIVA.

INA BRINE Dom Sv. Josip

INA MAZIVA su ovaj proizvod također donirala i zagrebačkim domovima za starije osobe koji imaju najveći broj korisnika – Sveti Josip, Trešnjevka, Medveščak i Maksimir – jer su upravo starije osobe podložnije zarazi virusom COVID-19 i za njih je nužno da se pridržavaju općih mjera zaštite. Dezinficijens za površine INA Dezinol u potpunosti su razvili stručnjaci iz INA MAZIVA, a proizvod je odobren i od strane Ministarstva zdravstva.

„Naših prvih deset godina“, i nastavlja se

Iako su vremena izazovna, INA je nastavila desetogodišnju suradnju sa SOS Dječjim selom Hrvatska, donirajući 130.000 kn za projekt „Naših prvih 10 godina – Ostani doma u SOS Dječjem selu Hrvatska“.

Zahvalivši na donaciji g. Zoran Relić, direktor SOS Dječjeg sela Ladimirevci je rekao:

„Mjesec svibanj je u našem Dječjem selu Ladimirevci najveseliji mjesec jer slavimo rođendan, a niti jedan u zadnjih 10 godina nije prošao bez naših prijatelja iz Ine. Inina novčana donacija, koorporativno volontiranje kojim pomažu u održavanju infrastrukture, božićni pokloni za djecu koje su oni sami odabrali, a Inini radnici ih s ljubavlju kupili, čine odrastanje naše djece sigurnijim i radosnijim. Zahvaljujemo na desetogodišnjoj vjernosti i podršci koju nam pružaju. Ostali smo doma, a Ini hvala što je ostala uz nas!“ Pored financijske potpore djeca u skrbi SOS Dječjeg sela Hrvatska od Ine su dobili slatkiše i pamučne zaštitne maske koje su sašile članice udruge Kamensko.

Na iznimnoj predanosti u radu INA je zahvalila zdravstvenim, vatrogasnim i policijskih djelatnicima,  s više od 72.000 besplatnih kava na odabranim maloprodajnim mjestima u okviru akcije „Kava za heroje“.

INA društvu u ovoj teškoj situaciji pomaže i kroz osiguravanje neometane opskrbe tržišta gorivima. Pridržavajući se svih uputa i mjera za suzbijanje širenja koronavirusa, kontinuitet poslovanja je tijekom trajanja krize bio cijelo vrijeme osiguran na čemu posebna zahvala ide svim radnicima Ine u proizvodnji, preradi, opskrbi, maloprodaji te drugim lokacijama.

NATAŠA ŠAKIĆ

INA – Korporativne komunikacije i marketing
Stručnjak za odnose s javnošću

DOBRA HRVATSKA
Lipanj, 2020.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img