spot_img

INA Grupa aktivna – kako od prvog trenutka, tako i danas – u pomaganju potresom pogođenim područjima i svojim radnicima

INA Grupa je ponovno pokazala koliko je njezin utjecaj u zajednici nemjerljiv i koliko je pouzdan partner u svakoj prilici. Već u prvim trenucima nakon razornog potresa kompanija se uključila u pružanje pomoći potresom pogođenih područja. Na području Sisačko-moslavačke županije živi više od 1000 Ininih radnika pa i stoga kompanija osjeća veliku odgovornost.

Pomoć kreće već u prvim satima nakon razornog potresa

INA je uz podršku MOL Grupe, izdvojila 2,5 milijuna kuna koja će biti donirana za potresom pogođena područja u Županiji. Od toga 500. 000 kuna usmjereno je za obnovu Opće bolnice “dr. Ivo Pedišić“ u Sisku. Po milijun kuna donirano je Vladi RH, koja u akciji  „Pomoć za obnovu nakon potresa“ prikuplja sredstva namijenjena za sanaciju posljedica potresa u gradovima Petrinji, Sisku i Glini te Sisačko-moslavačkoj županiji za potrebe obnove Srednje škole Viktorovac u Sisku.

Inina maloprodajna mjesta bila su ključna infrastruktura kako bi se sve službe odmah pokrenule u akciju pružanja pomoći građanima. INA Grupa je tako do sada osigurala višednevne količine goriva, plinskih boca i dezinficijensa za žurne službe, Crveni križ te agregate Nacionalne udruge ugostitelja koja u Petrinji priprema obroke za stanovništvo i brojne volontere koji danonoćno rade na terenu. Gorivo je putem INA kartica donirano i Gradu Sisku, općinama Majur i Lekenik te HGSS-u i dopremljeno alpinistima, električarima i stanovništvu za agregate te Gradskom društvu Crvenog križa Zagreba koji prikupljaju i dostavljaju pomoć u potresom pogođeno područje.

Na Ininim maloprodajnim mjestima Sisak Zagrebačka, Petrinja, Lekenik i Galdovo osigurana je besplatna kava te voda za policiju, medicinsko osoblje, profesionalne i dobrovoljne vatrogasce, pripadnike civilne zaštite, Crvenoga križa, HGSS-a te vojsku, a na lokacijama Sisak Frankopanska, Sisak Cvetkovićeva te Gvozd besplatna voda od 0,5 l.

INA Maziva donirala su i 620 litara neophodno potrebnog dezinficijensa INA Dezinol te veće količine dezinfekcijskih maramica INA Dezinol Plus koji je preko Crvenog križa distribuiran na potresom pogođena područja.

Inina pomoć se nastavlja …

CROSCO i STSI, članice INA Grupe, osigurale su i postavile dva kontejnerska naselja u Petrinji za privremen smještaj 250 osoba, a na potresom pogođeno područje stanovnicima je dostavljeno i nekoliko kamp kućica. I radnički hotel Crosca u Ivanić-Gradu je na raspolaganju za smještaj osobama koje su ostale bez svojih domova.

Uz to, INA Grupa je ustupila Stožeru civilne zaštite svoje skladišne prostore u Sisku, a Dom Rafinerije postao je privremeni dom Glazbene škole Frana Lhotke. Također, naši vatrogasci iz Siska stavili su se na raspolaganje županijskom vatrogasnom zapovjedniku te sudjeluju u hitnim intervencijama.

INA Grupa je donirala i 60 računala osnovnim školama. Osnovna škola Mate Lovraka i Osnovna škola Dragutina Tadijanovića iz Petrinje, Osnovna škola Mladost iz Lekenika i Osnovna škola Glina dobile su po 15 računala iz Plavog tima, člana INA Grupe, za potrebe online nastave.

U teškim danima kompanija pruža pomoć i svojim radnicima

INA stoji i uz svoje radnike. Kolektivnim ugovorom INA Grupe predviđena je za ovakve situacije financijska pomoć radniku u visini od 7.000 kuna, a Uprava Ine odobrila je dodatan budžet od ukupno 2 milijuna kuna za isplatu dodatne materijalne pomoći radnicima društava INA Grupe koji su pretrpjeli izrazito veliku materijalnu štetu. Točan broj radnika kojima će biti pružena dodatna financijska pomoć znat će se tek po završetku procesa prijava.

U suradnji sa Zagrebačkom školom ekonomije i managementa (ZŠEM) INA Grupa će dodijeliti pet stipendija djeci svojih radnika iz potresom pogođenih područja Sisačko-moslavačke županije, kako bi im omogućili besplatno akademsko obrazovanje u području ekonomije i menadžmenta na preddiplomskom studiju. Ovom inicijativom se djeci radnika INA Grupe pruža prilika započeti profesionalnu karijeru u jednoj od najboljih poslovnih škola u Hrvatskoj s međunarodnom AACSB akreditacijom najstarijeg globalnog akreditacijskog tijela na svijetu za visokoškolske institucije iz područja poslovne ekonomije.

Ovo je veoma stresno razdoblje za mnoge i zato je INA Grupa za svoje radnike organizirala predavanja i edukacije s vodećim stručnjacima iz područja psihologije i osobnog razvoja. Kompanija je, u suradnji s Društvom za psihološku pomoć, osigurala i pružanje psihološke pomoći radnicima kako bi lakše prebrodili ove zahtjevne i stresne situacije. U slučaju potrebe za psihološkim savjetovanjem ili usmjeravanjem uslijed stanja straha, zabrinutosti, anksioznosti, panike i paničnih napada i sl.  radnicima je na raspolaganju i tim internih psihologa. Također, na Intranet portalu su dostupni članci iz područja psihologije, organizacije rada i roditeljstva u ovim izazovnim vremenima.

Radnici Ine pokazuju veliko srce

Radnici Ine su pokazali veliko srce i samoinicijativno se organizirali, uz iznimnu pomoć INA Kluba volontera, u prikupljanju humanitarne pomoći na lokacijama u Rijeci, Zagrebu i Ivanić Gradu. Pomoć  je dostavljena hrvatskom Crvenom križu, a pojedine kolege službenim automobilima sudjelovali su u distribuciji pomoći stanovništvu ili pomagali strojevima u obnovi.

Na inicijativu Europskog radničkog vijeća MOL Grupe i uz podršku INA Grupe, Tifona i MOL Grupe, reprezentativni sindikati INA Grupe i Tifona: SING, INAŠ i EKN, pokrenuli su dobrovoljnu donatorsku akciju u sklopu koje radnici mogu uplatiti novac za pomoć svojim kolegama iz INA Grupe i Tifona koji su pretrpjeli velike štete na svojim kućanstvima tijekom nedavnih potresa. Do sada se pozivu na akciju odazvalo više od 820 kolega iz MOL i INA Grupe te je prikupljeno gotovo 400 tisuća kuna. Akcija traje do 31. ožujka 2021.

Ponosni na naše radnike i zajedništvo koje pokazuje cijela zemlja, INA nastavlja osluškivati potrebe te će nastaviti pružati podršku.

DOBRA HRVATSKA
Ožujak, 2021.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img