spot_img

INA KAO PRIMJER AKTIVNE BRIGE ZA ZDRAVLJE ZAPOSLENIKA

Integracija promocije zdravlja i zaštite zdravlja na radnom mjestu ima veliki potencijal za poboljšanje zdravlja, zadovoljstva i radne učinkovitosti svakog zaposlenika.

Integracija zaštite zdravlja i promocije zdravlja na radnom mjestu područje je od sve veće važnosti. U INA Grupi ovim aktivnostima se pristupa proaktivno i provode se uglavnom kroz projekt „Zdravlje+“ I mnogobrojne kampanje koje imaju za cilj promoviranje i usvajanje zdravih navika kod radnika.

Raznovrsni Inini programi kao podrška zdravlju zaposlenika

Aktivnosti koje se provode temeljem godišnjih planova, usmjerene su na sljedeća područja:

  • prevenciju i učinkovito upravljanje stresom
  • razvijanje navika redovite tjelovježbe, prevenciju mišićno-koštanih poremećaja te rasterećenje pri radu s računalom
  • prevenciju vodećih bolesti
  • provođenje preventivnih programa mentalne i fizičke relaksacije te medicinske rehabilitacije
  • učinkovito pružanje prve pomoći
  • stručne konzultacija kod ugovornih liječnika specijalista medicine rada
  • uključivanje u sportske i rekreacijske aktivnosti.

Kampanje se, ovisno o tematici, realiziraju na više načina – kroz edukativna predavanja, radionice, višetjedne programe usvajanja novih životnih navika, uključivanje u javno – zdravstvene kampanje te izradu tematskih video materijala i edukativnih filmova, brošura, plakata.

zdravlje - pravilno sjedenje - naslovnica

Povezano sa novonastalim okolnostima pandemije COVID-19, kampanje su ove godine posebno prilagođene mjerama zaštite od COVID-19. Aktivnosti su uglavnom usmjerene na online edukacije zaposlenika, upute i stručne savijete za očuvanje fizičkog i mentalnog zdravlja u uvjetima pandemije što uključuje i video priloge i on line radionice pod vodstvom poznatih stručnjaka (liječnika, virologa, molekularnih biloga, sportaša, kineziologa, liječnika i sl.).

zdravlje A3 srcani udar-01

Usluga “Pitajte naše liječnike” trajno je dostupna  zaposlenicima – telefonski ili putem e-maila mogu kontaktirati ugovorne liječnike specijaliste medicine rada radi konzultacija i stručnog mišljenja.

Zdravlje +,  osam godina uspješnog projekta!

U aktivnostima projekta ZDRAVLJE+ godišnje sudjeluje preko 4.000 zaposlenika INA Grupe. Provođenje projekta ZDRAVLJE+ već osmu godinu zaredom podržano je od nadležnih rukovoditelja i stručnjaka zaštite na radu te zaposlenika i obuhvaća široki opseg i područja djelovanja što je rezultiralo pozitivnim promjenama na području kulture življenja i zdravstvenog statusa zaposlenika INA Grupe. U komunikaciju aktivnosti projekta ZDRAVLJE+ uključuju se i partneri na programu, a predstavljanje projekata dostupno je i na društvenim mrežama Ine kao i u javnim medijima.

Projekt Zdravlje + dobio je 2019. nagradu ŽUTI OKVIR za održivi razvoj, znanost i obrazovanje NATIONAL GEOGRAPHIC HRVATSKA u kategoriji zdravlje i dobrobit (Good Health and Well-being).

E-book PRAVILNO SJEDENJE možete pogledati ovdje….

Ilijana Brkanović,
voditeljica Ininog projekta ZDRAVLJE+ , INA d.d.

DOBRA HRVATSKA
Rujan, 2020.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024 - poklon koji ima što reći

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img