INA pomaže kad treba – 2.500.000 kuna za potresom pogođena područja

INA Grupa se aktivno uključila u pružanje neophodne stručne pomoći potresom pogođenih područja, da bi sada odlučila pomoći i s dodatnih 2.500.000 kn. Sredstva se doniraju za potresom pogođene krajeve u Sisačko-moslavačkoj županiji, a dio od tog iznosa bit će usmjeren i za obnovu Opće bolnice “dr. Ivo Pedišić“ u Sisku.

Uz to, INA Grupa danas je ustupila Stožeru civilne zaštite skladišne prostore u Sisku. Na taj je način osiguran dodatni prostor za zaprimanje humanitarne pomoći koja stiže u potresom pogođeno područje što će uvelike pomoći nadležnim službama u redistribuciji pomoći prema potrebitima.

INA je osigurala višednevne količine goriva i plinskih boca za žurne službe putem INA kartica Ravnateljstvu civilne zaštite u Petrinji koje koordinira aktivnosti službi na terenu te za agregate Nacionalne udruge ugostitelja koja nakon tragičnog potresa u Petrinji priprema obroke za stanovništvo, žurne službe, članove Crvenog križa te brojne volontere koji danonoćno rade na terenu. Gorivo je na isti način donirano i HGSS-u koje će ga dopremiti stanovništvu za agregate, alpinistima i električarima volonterima na terenu te Gradskom društvu Crvenog križa Zagreba koji prikupljaju i dostavljaju pomoć u potresom pogođeno područje.

Također, na Ininim maloprodajnim mjestima Sisak Zagrebačka, Petrinja, Lekenik i Galdovo je bila osigurana i besplatna kava te voda od 0,5 l za policiju, medicinsko osoblje, profesionalne i dobrovoljne vatrogasce, pripadnike civilne zaštite, Crvenoga križa, HGSS-a te vojsku, a na lokacijama Sisak Frankopanska, Sisak Cvetkovićeva te Gvozd besplatna voda od 0,5 l.

Podsjećamo, INA Maziva jučer su donirala 620 litara neophodno potrebnog dezinficijensa INA Dezinol te veće količine dezinfekcijskih maramica INA Dezinol Plus koji će preko Crvenog križa biti distribuiran na potresom pogođena područja.

Nakon jučerašnje dvije mobilne kućice, danas su dodatne dvije poslane u Glinu i okolno područje kako bi se osigurao siguran krov nad glavom obiteljima čiji su domovi stradali u potresu.

U radnički hotel Crosca u Ivanić-Gradu smješteno je do sada sedmero osoba i na raspolaganju je dok se ne popune kapaciteti.

***

Veliko srce nastavljaju pokazivati i radnici Ine koji su se samoinicijativno organizirali i uz pomoć INA Kluba volontera prikupljaju potrebnu humanitarnu pomoći na lokaciji u Rijeci, Zagrebu i Ivanić Gradu koja će biti dostavljena hrvatskom Crvenom križu, a pojedine kolege službenim automobilima sudjeluju u distribuciji pomoći stanovništvu ili pomažu strojevima u obnovi.

Ponosni na naše radnike i zajedništvo koje pokazuje cijela zemlja, INA nastavlja osluškivati potrebe te će nastaviti pružati podršku.

INA d.d., 31.12.2020.

DOBRA HRVATSKA
Siječnja 2021.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img