spot_img

Ivan Marasović iz INA-e dobio priznanje 2019 SDG PIONEER CROATIA Global Compacta Hrvatska i Hrvatske udruga poslodavaca

Global Compact Hrvatska koju vodi Hrvatska udruga poslodavaca s ponosom dodjeljuje Ivanu Marasoviću titulu prvog hrvatskog SDG Pioneera – poslovnog lidera koji svojim radom doprinosi ciljevima održivog razvoja i potiče druge da čine isto.

Ivan Marasović je sudjelovao u razvoju i do danas koordinira INA Akademiju, platformu za interni prijenos znanja aktivnu od 2016. godine, kroz koju mreža internih trenera pruža edukaciju o različitim temama i vještinama zaposlenicima INA-e. Ovaj jedinstveni program, koji se neprestano nadograđuje na temelju potreba zaposlenika, izravno doprinosi Cilju 4 Kvalitetno obrazovanje, te ima značajan pozitivan utjecaj na Cilj 8 Dostojanstven rad i gospodarski rast te Cilj 9 Industrija, inovacije i infrastruktura. Zaposlenici uče o novim tehnologijama koje se razvijaju u svrhu smanjenja potrošnje energije i drugih vrsta onečišćenja u pogledu onečišćenja tla, vode i zraka, čime se minimizira negativan utjecaj u tim područjima. Ivan igra važnu i aktivnu ulogu u procesu regrutiranja novih trenera i razvoju novih tema, kao i planiranju i provođenju aktivnosti. Kroz edukacije, zaposlenici su stalno informirani o načelima UN Global Compacta koja obuhvaćaju ljudska prava, rad, okoliš i borbu protiv korupcije, te stječu nova znanja i vještine koje primjenjuju kroz inovacije u razvoju industrije i poslovanja. Ivan je kroz svoj rad na INA akademiji ostvario i nastavlja ostvarivati ​​značajan pozitivan utjecaj na postizanje ciljeva održivog razvoja, doprinoseći pritom uspjehu tvrtke kroz visoko kvalificirane, motivirane i zadovoljne zaposlenike.

Davor Majetić, glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca i član Stručnog savjeta UN Global Compacta:

„Ponosni smo što, kao nositelj UN-ove inicijative za održivi razvoj, sudjelujemo u ovom izboru koji priznanje dodjeljuje pojedinacima, budućim liderima u poslovnom svijetu. Uspjeh tvrtke leži u njezinim zaposlenicima a ovdje se radi o mladim ambicioznim ljudima koji su svojim radom, osim uspjehu tvrtke, doprinijeli i napretku prema Agendi 2030. Našem kandidatu želimo puno sreće u globalnom krugu natječaja.”

Kao pobjednik nacionalnog kruga, Ivan će se sada natjecati u globalnom krugu, zajedno s kandidatima iz ostalih lokalnih mreža UN Global Compacta diljem svijeta za titulu jednog od 2019 UN Global Compact SDG Pioneera. Svečana dodjela ovih priznanja održat će se u rujnu ove godine u sklopu Generalne skupštine Ujedinjenih Naroda u New Yorku, a kojoj će nazočiti i svi lokalni pobjednici.

“Jako smo uzbuđeni što imamo priliku pomoći mladim profesionalcima da razvijaju nova poslovna rješenja za rješavanje današnjih globalnih izazova”, kaže Lise Kingo, CEO i izvršna direktorica UN Global Compacta. „Vodstvo za 2030. zahtijeva pokretače promjena, one koji ne sjede i ne čekaju da se budućnost dogodi, već je stvaraju, koji ne biraju put najmanjeg otpora, već ustraju na svom putu bez obzira na moguća nerazumijevanja i prepreke. Na kraju, oni pobjeđuju. Imaju budućnost na svojoj strani.”

UN Global Compact i SDG Pioneers program

Kao posebna inicijativa glavnog tajnika Ujedinjenih Naroda, UN Global Compact surađuje s tvrtkama diljem svijeta kako bi uskladile svoje djelovanje i strategije s deset univerzalnih načela u području ljudskih prava, rada, okoliša i borbe protiv korupcije. Pokrenut 2000. godine, UN Global Compact usmjerava i podržava poslovnu zajednicu u promicanju ciljeva i vrijednosti UN-a kroz odgovorne korporativne prakse. S oko 13.000 članova u više od 160 zemalja i 70 lokalnih mreža, to je najveća inicijativa za korporativnu održivost u svijetu.

Svake godine UN Global Compact dodjeljuje priznanje SDG Pioneers grupi poslovnih lidera koji svojim radom doprinose ciljevima održivog razvoja i mobiliziraju tvrtke da budu snaga za dobro i nositelji rješenja za globalne izazove. Ove godine, kako bi pružili glas mladima u izgradnji održive budućnosti, program je bio usmjeren na mlade profesionalce u dobi od 35 godina ili manje, koji su ostvarili značajan pozitivan utjecaj na ciljeve održivog razvoja i pritom doprinijeli uspjehu tvrtki u kojima rade.

Priču o ovogodišnjem SDG Pioneeru možete pročitati ovdje: 2019 SDG PIONEER: Ivan Marasović, INA

Cijelu objavu možete naći na web stranici Hrvatske udruge poslodavaca: Ivanu Marasoviću iz Ine dodjeljeno priznanje SDG Pioneer Croatia

ČESTITAMO IVANU!

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img