spot_img

MZOIE objavilo poziv za sufinanciranje provedbe programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom

Ministarstvo zaštite okoliša i energetike gradovima je i općinama osiguralo ukupno 47,2 milijuna kuna bespovratnih EU sredstava za provedbu edukativnih programa. Projektni prijedlozi mogu se podnositi od 15. veljače 2018., a s krajnjim rokom dostave projektnih prijedloga do 1. veljače 2019. ili do iskorištenja sredstava.

Prihvatljivi prijavitelji u sklopu ovog poziva su jedinice lokalne samouprave koje prijavljuju projekt provođenja izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom na području koje obuhvaća više od 10.000 stanovnika.

Udio EU sufinanciranja je maksimalno 85% od ukupnog iznosa prihvatljivih troškova projekta.

Iznosi sredstava koje jedinice lokalne samouprave mogu dobiti ovisi o kategoriji u koju pripadaju:

  • I. kategoriju čine jedinice lokalne samouprave do 10.000 stanovnika,
  • II. kategoriju čine jedinice lokalne samouprave s više od 10.000 do 40.000 stanovnika,
  • III. kategoriju čine jedinice lokalne samouprave s više od 40.000 do 100.000 stanovnika,
  • IV. kategoriju čine jedinice lokalne samouprave s više od 100.000 stanovnika,
  • Grad Zagreb.

Izobrazno-informativne aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom za koje se dodjeljuju bespovratna EU sredstva, među ostalim, uključuju letke, brošure i plakate za sprječavanje nastanka otpada, odgovorno postupanje s otpadom, odvojeno sakupljanje otpada, ponovnu uporabu predmeta, kompostiranje.

Također, među aktivnostima koje se sufinanciraju su i specijalizirane radijske i TV emisije o gospodarenju otpadom, uspostavljanje mrežnih stranica o gospodarenju otpadom gradova i općina ili nadogradnju postojećih stranica JLS-a sadržajima vezano uz održivo gospodarenje otpadom, javne i edukacijske tribine za građane, informativno-obrazovni materijali, radionice, kostimirani igrokazi i predstavi za predškolsku i školsku djecu o održivom gospodarenju otpadom; izrada aplikacija za održivo gospodarenje otpadom za pametne telefone i slično.

Dodjela bespovratnih sredstava iz ovog poziva se vrši kroz otvoreni postupak u modalitetu trajnog poziva. Poziv je objavljen na središnjoj internetskoj stranici ESI fondova i u sustavu eFondovi na javnom portalu sustava.

Projektni prijedlog podnosi se od strane ovlaštene osobe Prijavitelja putem sustava eFondovi u elektroničkom obliku.

Javni poziv dostupan je ovdje.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img