spot_img

OTP banka podržala 37 projekata u okviru programa „Zeleno svjetlo za… bolje društvo“

OTP banka d.d. je u okviru svog tradicionalnog  programa Zeleno svjetlo za… bolje društvo“, a putem javnog natječaja za dodjelu donacija, odabrala 37 projekata kojima će se dodijeliti ukupno 500.000 kuna.  

Desetu godinu zaredom OTP banka d.d. je organizirala javni natječaj za dodjelu donacija na koji su se mogli prijaviti projekti u četiri kategorije: a) mladi, obrazovanje i znanost, očuvanje kulturne, b) povijesne i tradicijske baštine te očuvanje okoliša, c) humanitarni projekti i d) sport. Na natječaj je pristiglo više stotina prijava iz cijele Hrvatske, a natječajno povjerenstvo odabralo je 37 projekata. Odabrani projekti su se istaknuli svojom kvalitetom i jasnim doprinosom društvu, a posebno zajednici koja je projektom obuhvaćena.

U proteklih deset godina OTP banka d.d. je putem donacijskih natječaja dodijelila 4,2 milijuna kuna te pomogla realizaciji 438 kvalitetnih i važnih projekata za razvoj zajednice i društva u cjelini.

Donacije su u 2021. dodijeljene sljedećim udrugama, klubovima i ustanovama sa sjedištem u Republici Hrvatskoj:

U kategoriji mladi, obrazovanje i znanost:  Udruzi Tvornica znanosti iz Samobora, Udruzi inovatora “Tesla” iz Iloka, Glazbenoj školi Frana Lhotke iz Sisak i Astronomskom društvo Višnjan.

U kategoriji očuvanja i zaštite kulturne, povijesne, tradicijske baštine te zaštite okoliša: Udruzi Žumberačke vile Sošice iz Sošica, Udruzi Ivana Perkovca – za očuvanje kajkavske ikavice i promicanje zavičajne kulturne baštine iz Šenkovca, Umjetničkoj organizaciji Kazalište Moruzgva iz Zagreba, Kulturnom umjetničkom društvu Petefi Šandor iz Marinaca, Hrvatskom glazbenom društvu Sv. Cecilija iz Korčule, Klesarskoj školi iz Pučišća, Županijskoj ligi protiv raka – Split, Javnoj ustanovi Park prirode Telašćica i Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Drniš.

U kategoriji humanitarnih projekata: Udruzi roditelja djece s poteškoćama u razvoju Moje dijete iz Solina, Dnevnom centru za radnu terapiju i rehabilitaciju Pula, Konjičkom klubu Wild Spirit iz Zadra, Udruzi za promicanje cjeloživotnog učenja i razvoja EDUnaut iz Kaštel Štafilića, Ligi protiv raka Zadar, Udruzi slijepih Istarske županije, Klubu žena liječenih od karcinoma dojke Gea Pula, Glumačko-glazbenoj udruzi HRVIa iz Podstrane i Hrvatskoj gorskoj službi spašavanja Stanica Zadar.

U kategoriji sport: Rukometnom klubu Zadar 1954, Vaterpolo klubu Pošk 1937, Nogometnom klub GOŠK Kaštela, Košarkaškom klubu Dubrovnik, Biciklističkom klubu Pannonian iz Osijeka, Zagrebačkom plivačkom klubu, Šahovskom klubu Goran iz Bibinja, Boćarskom klubu Metković , Veslačkom klubu Iktus iz Osijeka, Akademskom jedriličarskom klubu Universitas Split, Tenis klubu ‘Split Tennis Team, Rukometnom klubu Korčula, Nogometnom klubu Klis, Judo klubu Bushido iz Zagreba i Košarkaškom klubu Diadora.

Kontakt:

Silvija Bareša
silvija.baresa@otpbanka.hr
mob. 0912191063

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img