spot_img

Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske pozivaju tvrtke da postanu prijatelji dječje knjige!

Prihvaćanjem pokroviteljstva Nagrade “Grigor Vitez” za domaću književnost za djecu i mlade, možete postati „Tvrtka prijatelj dječje knjige“ uz našu donaciju zbirke novih knjiga za djecu i mlade.

Zadovoljni zaposlenici ključ su uspjeha svakog poduzeća. Moderna poduzeća ulažu u povećanje njihova zadovoljstva i produktivnosti, no mnoga istraživanja pokazuju da je veliki broj zaposlenika i dalje nezadovoljno. Pronalaženje ravnoteže između poslovnog i privatnog života, kao i povećana odgovornost poduzeća prema zajednici i društvu u cjelini – među ključnim su čimbenicima veća motiviranost zaposlenika i povećane lojalnosti poduzeću.

Vođeni tom mišlju, u Savezu društava “Naša djeca” Hrvatske (Savez DND) osmislili smo jedinstven projekt povećanja društvene odgovornosti poduzeća kroz podršku domaćim književnicima i ilustratorima knjiga za djecu i mlade, i to osnivanjem “Dječje knjižnice” unutar poduzeća. No, krenimo redom…

Pola stoljeća Nagrade “Grigor Vitez”

Savez društava „Naša djeca“ Hrvatske krovna je udruga za djecu u koju je trenutno udruženo 89 osnovnih Društava „Naša djeca“, koja djeluju u svojim lokalnim zajednicama na području svih županija i Gradu Zagrebu. Savez DND osnovan je 1950. godine i otada kontinuirano djeluje. Savez je ujedno organizator najstarije nagrade za hrvatsko književno stvaralaštvo za djecu i mlade. Sljedeće godine obilježavamo jubilarnih pola stoljeća Nagrade “Grigor Vitez”, a svečanost dodjele Nagrade održat će se u travnju 2018. u maloj dvorani K.D. Vatroslava Lisinskog.

Nagrada „Grigor Vitez“ dodjeljuje se za najbolji književni tekst i ilustracije odabrane iz jednogodišnje domaće produkcije dječjih knjiga i slikovnica. To je jedina nagrada kojom se nagrađuju i tekst i ilustracija u knjigama za djecu i mlade, a nagrađene knjige ušle su u antologiju dječje književnosti i ilustracije u Hrvatskoj. Nagrada je postala važan dio hrvatske kulturne baštine, značajno doprinoseći razvoju domaće dječje književnosti te je pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Grada Zagreba.

Postanite pokrovitelj dječje knjige

Kako bismo osigurali kontinuitet dodjele Nagrade i zadržali njezin ugled i kvalitetu, obratili smo se odabranim poduzećima i ponudili im mogućnosti pokroviteljstva. I to 1)  generalno pokroviteljstvo dodjele jubilarne 50. Nagrade „Grigor Vitez“; 2) mogućnost postajanja kontinuiranim pokroviteljem Nagrade.  Zauzvrat, poduzeće koje je pokrovitelj dobiva značajnu vidljivost te se pozicionira među vodeća društveno odgovorna poduzeća koja ulažu u djecu i mlade. Dodjela Nagrade „Grigor Vitez“ svake je godine snažno medijski popraćena, a  pokrovitelji će biti promovirani i na nizu događanja kojima ćemo u 2018. obilježiti ovaj vrijedni jubilej, uključujući radionice s djecom i dobitnicima nagrada u mnogim gradovima Hrvatske.

Tvrtka prijatelj dječje knjige

Prihvaćanjem kontinuiranog pokroviteljstva, poduzeće postaje „Tvrtka prijatelj dječje knjige“ te joj doniramo zbirku novih knjiga za djecu i mlade. Preduvjet je osnivanje „Dječje knjižnice“ u vašem poduzeću, koju bi Savez DND besplatno opremio novim knjigama iz opusa hrvatske dječje književnosti koje se svake godine prijavljuju na Nagradu „Grigor Vitez“ u zavidnom broju. Kontinuiranim pokroviteljima doniramo knjige svake godine!

Osnivanjem “Dječje knjižnice” poduzeće pokazuje brigu o zaposlenicima, njihovim obiteljima i potrebama djece, čime kod zaposlenika doprinosi osjećaju pripadnosti i zajedništvu. Djeca i mladi uvijek su pravi izbor jer su oni naša budućnost. Pobrinimo se stoga zajedno da djeca i mladi čitaju dobre knjige te da domaća knjiga za djecu i mlade dobije značajnu vidljivost i važnost u zajednici.

Dodjela nagrada Grigor Vitez 2011.

Ulaganje u zaposlenike i zajednicu

Projekt “Tvrtka prijatelj dječje knjige” ima nekoliko aspekata društveno odgovornog poslovanja: ulaganje u zajednicu podrškom domaćem književnom stvaralaštvu i ilustraciji; ulaganje u zajednicu osvještavanjem i promoviranjem čitalačkih navika kod djece i mladih; ulaganje u zaposlenike kroz povećanje zadovoljstva radnim mjestom. Osnivanjem “Dječje knjižnice” zaposlenicima je omogućeno posuđivanje knjiga za djecu na poslu. Knjižnica poboljšava komunikaciju unutar poduzeća te osnažuje osjećaj zajedništva među zaposlenicima.

Stoga Vas molimo da razmislite o mogućoj suradnji kako bi nam pomogli da uoči jubilarne 50. obljetnice sklopimo čvrsto partnerstvo na obostrano zadovoljstvo. Više informacija možete naći na: www.savez-dnd.hr.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img