spot_img

Podrška projektima za inovativnu zaštitu okoliša – Otvoren natječaj po Life programu EU, svibanj 2016.

Life je program Europske unije kojim se želi osigurati razvoj i provedba inovativnih odgovora na izazove povezane s okolišem poput :

  • očuvanja prirode i biološke raznolikosti,
  • gospodarenje otpadom,
  • upravljanje resursima,
  • kvalitetu zraka
  • te sprječavanje i ublažavanje klimatskih promjena.

Cilj je potaknuti bolje upravljanje u području zaštite okoliša i klimatskih promjena na svim razinama.

Hrvatskoj je do 2017. godine na raspolaganju oko 155 milijuna kuna za projekte koji se financiraju iz Life programa Europske unije, a osigurana su i dodatna sredstva za informiranje i podršku potencijalnim prijaviteljima s ciljem što većeg broja kvalitetnih prijava za što je zadužena Nacionalna kontakt točka za LIFE program pri Ministarstvu zaštite okoliša i prirode.

Life program sufinancira projekte do visine učešća od 60%, dok je za projekte usmjerene na konkretne aktivnosti očuvanja prioritetnih vrsta ili tipova staništa moguće ostvariti i do 75% sufinanciranja. Ministartvo zaštite okoliša i prirode i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost osigurali su sredstva na nacionalno sufinanciranje projekta do visine od 50% učešća korisnika registriranih na području RH, što praktički znači da je ukupno moguće ostvartiti sufinanciranje od 80% učešća korisnika u projektu.

Na program se mogu prijaviti javna tijela, privatne tvrtke i nevladine organizacije registrirane na području Europske unije. Natječaj je otvoren od 19. svibnja 2016., a rokovi za prijavu teku do sredine rujna.

Više informacija u Ministarstvu zaštite okoliša i prirode

Izvor: http://www.mzoip.hr

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img