spot_img

Skandal s testovima na majmunima zasjenio Daimlerovu rekordnu dobit u 2017.

Prema navodima New York Timesa, njemački proizvođač luksuznih vozila Daimler objavio je da je 2017. godinu zaključio s rekordnom dobiti zahvaljujući dobroj prodaji sportskih terenaca i kamiona. Ipak, rezultate je zasjenila povezanost kompanije s kontroverznim testiranjem utjecaja toksičnih ispušnih plinova na majmunima u američkom laboratoriju 2015. godine.

Navodi se kako je testove naručilo u međuvremenu ukinuto istraživačko tijelo koje su osnovali Daimler, BMW i Volkswagen.

Iz Daimlera su izjavili da su “zaprepašteni” tim otkrićima te da je posljedično suspendiran zaposlenik koji je svojedobno bio član upravnog odbora istraživačke organizacije EUGT. Mediji su utvrdili da je riječ o Udu Hartmannu, čelniku Daimlerova odjela za zaštitu okoliša.

Podsjećamo, Daimlerova neto dobit porasla je prošle godine 24 posto i to na 10,9 milijardi eura. Prihodi su uvećani sedam posto, na 164 milijarde eura. U mjesecima pred nama bit će zanimljivo promatrati hoće li i u kojem udjelu neodgovornost kompanije utjecati na cjelokupni imidž i reputaciju, te posljedično, na buduću dobit i lojalnost kupaca.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img