spot_img

U Beču svi dobro organizirani – božićna drvca važan su izvor energije!

Svi u Bečani pripremaju se da opet daju novi poticaj čuvenoj ekologničnosti svoga grada. Na prijelazu 2018. u 2019. bilo je prikupljeno ukupno 757 tona, odnosno 173.000 komada božićnih drvaca, što je u usporedbi s 2017. od 8 posto.

Proizvedena energija dovoljna za opskrbu 1.060 kućanstava električnom energijom i 2.470 kućanstava centralnim grijanjem cijelih mjesec dana.

Prikupljena se božićna drvca u Beču iskorištavaju za proizvodnju električne energije te za centralno grijanje, a od prošle godine jedan dio odlazi i na deponiju otpada Rautenweg, gdje postaje hrana za ugroženu autohtonu austrijsku vrstu koza koja je tamo nastanjena.

Evo kako to rade Bečani, od 1990. 

Zaposlenici gradske komunalne službe MA 48 svake godine apeliraju na građane da božićna drvca donose i ostavljaju bez nakita i ukrasa

Prošle godine su bile predviđene 534 lokacije.

Informacije o lokacijama prikupljanja drvaca građanima su dostupne putem besplatne telefonske linije i mobilne aplikacije poduzeća za zbrinjavanje otpada, a sve su lokacije za lakše snalaženje građana označene i na online planu grada koji se može pronaći na stranicama bečke gradske uprave.

Organizirano prikupljanje božićnih drvaca u Beču započelo je još 1990. godine, kada je građanima na raspolaganju stajalo samo 220 lokacija za prikupljanje.

Izvor: Ekovjesnik, 2019.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024 - poklon koji ima što reći

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img