spot_img

Uz Svjetski dan biciklista, 16. srpnja, INA certificirala još dvije lokacije certifikatom „Prijatelj bicikliranja zaposlenika“

Segment ekološki i ljudski zdravijeg putovanja zaposlenika na posao INA je prepoznala kao jednu od mogućnosti pozitivnog utjecaja na zdravlje i okoliš, a zadovoljenjem parametara propisanih certifikacijom standardiziranom od strane Europske biciklističke federacije, INA je ispunila kriterije za dobivanje dodatna dva certifikata. 

Certificiranjem još dvije poslovne lokacije, u Vukovarskoj i Lovinčićevoj ulici, INA je potvrdila svoj status društveno odgovorne kompanije usmjerene na povećanje prijatelja bicikliranja, zdravlje zaposlenika i održivost i time obilježila 16. srpnja Svjetski dan biciklista.

Prošle godine, INA se certifikacijom upravne zgrade kompanije, u Aveniji Većeslava Holjevca, pridružila inicijativi društveno odgovornih kompanija prijatelja bicikliranja koja se provodila  u okviru projekta Europske unije Bike2Work – biciklom na posao.

Udruga Sindikat biciklista ističe kako nastavak prilagodbe poslovnih lokacija INA Grupe i daljnje poticanje zaposlenika na korištenje bicikla kao prijevoznog sredstva predstavlja smjer u kojem bi trebale krenuti sve kompanije.

„Ovo je primjer izravnog i aktivnog djelovanja na području održive urbane mobilnosti, smanjenje utjecaja motoriziranog individualnog prometa na okoliš i zdravlje i pretvaranje gradova u zelene i ugodne za život. Veselimo se nastavku suradnje.“ izjavio je Goran Lampelj, voditelj certifikacije ispred Sindikata biciklista.

Direktorica Ljudskih resursa Ine Vladimira Senčar Perkov rekla je:

„Veliki broj naših zaposlenika redovito vozi bicikl i dolazi na posao  biciklom, stoga nam je drago što im i na ovaj način, certificiranjem još dvije naše lokacije, izlazimo u susret i podržavamo u nastojanju da koriste održive načine kretanja i dolaska na posao – kako zbog okoliša, tako i zbog vlastitog zdravlja. Ukoliko tvrtka želi potaknuti zaposlenike na bicikliranje, nužno je osigurati potrebne uvjete, a nama je izuzetno drago da smo u višegodišnjoj suradnji s Udrugom napravili značajne pomake u tom smislu.“

INA kontinuirano razvija svijest svojih zaposlenika o temama iz područja zdravog života i održivosti te sudjeluje u različitim srodnim inicijativama u zajednici te podržava Biciklistički klub Rode iz Siska i Hrvatski biciklistički savez.

DOBRA HRVATSKA,
srpanj 2019.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

- Oglas -spot_img