spot_img

Valamarov zeleni val pošumljavanja: Akcija „1000 novih stabala godišnje“ povećava biljni fond od 30.000 stabala

Zeleni nasadi i šume su ukras, ugoda za boravak, tvornice kisika, domovi za životinjski svijet…; i zato je stalna briga za biljni fond tvrtke, svakog od nas, izraz brige i zalaganja za održivi svijet!

Valamar Riviera pokreće inicijativu „1.000 stabala Valamara“, a plan im je zasaditi minimalno tisuću novih stabala godišnje u svojim destinacijama duž Jadranske obale. Time Valamar Riviera želi naglasiti važnost održivog razvoja turizma i brige za okoliš kao neizostavan kriterij stvaranja nove vrijednosti i dugoročne kvalitete turističke ponude u Hrvatskoj. Već u 2019. godini u Valamar hotelima, ljetovalištima i kampovima bit će zasađeno više od tisuću stabala te više od 50.000 raznih sadnica poput visokih grmova i trajnica.

BILJNI FOND –  30.000 STABALA – RASTE I DALJE

Inicijativa će se nastaviti i u idućem razdoblju u kojem Valamar namjerava posaditi barem 1.000 stabala godišnje te nastaviti intenzivnu brigu o zaštiti i obnovi autohtonih biljnih vrsta u svojim destinacijama, a njihov postojeći biljni fond uključuje više od 30.000 stabala na ukupnoj zelenoj površini od 589 ha od Istre do Dubrovnika.

– Kao lider u turizmu u Hrvatskoj inicijativom 1.000 stabala Valamara dajemo svoj direktan doprinos u očuvanju okoliša i sredine u kojoj poslujemo i živimo. Imamo odgovornost da stvaramo novu vrijednost na način koji će za buduće generacije sačuvati i razvijati naše visoko vrijedne prirodne resurse. Prošle godine smo u Zeleni Valamar uložili oko 22 milijuna kuna, od čega gotovo 7 milijuna kuna samo u hortikulturu. Drago mi je također što se u naše akcije sadnje drveća rado uključuju i naši djelatnici – istaknula je Ivana Budin Arhanić, potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove Valamar Riviere.

 

UKUPNOST VALAMARAVIH ZALAGANJA

Inicijativa „1.000 stabala Valamara“ nastavak je razvoja programa društveno odgovornog poslovanja Zeleni Valamar u sklopu kojeg Valamar već godinama sustavno provodi aktivnosti iz područja zaštite okoliša. Valamar koristi 100% zelenu električnu energiju iz obnovljivih izvora, čime je u razdoblju od 2015. do 2019. smanjena emisija stakleničkih plinova za čak 65%. U proteklih šest godina Valamar je ugradio i 5.200 četvornih metara solarnih panela. Također, prošle je godine Valamar u potpunosti izbacio plastične slamke iz upotrebe u svojim hotelima i kampovima.

Valamar radi i na podizanju ekološke svijesti gostiju, djelatnika i šire zajednice što uključuje i akcije čišćenja Jadranskog mora i priobalja, u kojima svake godine sudjeluju i brojne sportske udruge.

PRIZNANJA DRUGIH

U svim Valamarovim objektima uveden je i sustav upravljanja okolišem ISO14001, a 75% smještajnih jedinica u hotelima i ljetovalištima posjeduje i certifikat Travelife, što potvrđuje održivost poslovanja po najvišim međunarodnim standardima.

Čak šest kampova Valamara ove je godine dobilo prestižni europski certifikat EU Ecolabel čime su uvršteni među najodrživija turistička ljetovališta u Europi.

DOBRA HRVATSKA
Studeni, 2019.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img