spot_img

Za kraj 2017. BIZdirekt objavio prilog o društveno odgovornom poslovanju

BIZdirekt, kao prvi besplatni regionalni poslovni časopis koncepcijski i tematski namijenjen poduzetnicima i vodećim poslovnim ljudima, iz broja u broj uspješno obrađuje ekonomske i gospodarske teme, kako na domaćem, tako i na inozemnom tržištu. Iz mjeseca u mjesec, nastoji se progovarati o aktualnostima koje u jednakoj mjeri utječu na različite hrvatske gospodarstvenike, bez obzira na sektor u kojem poslovali. Za kraj godine, kao tema kojoj se dodatno posvetila pozornost upravo je društveno odgovorno poslovanje, trenutno stanje u struci, predstojeći trendovi, ali i pitanje nefinancijskog izvještavanja.

Uz Poslovnu inicijativu Dobra Hrvatska, svoja su mišljenja, iskustva i stajališta sa čitateljima također podijelili kolege i partneri iz DM-a, IKEA-e, NextbikeaHR PSOR-a, agencije Hauska i Partner, marketinške agencije Grizli komunikacije te IDOP-a.

Što je društveno odgovorno poslovanje, koji su bili najuspješniji DOP projekti u 2017., koja poduzeća možemo smatrati najuspješnijima, koje se prakse najčešće komuniciraju, gdje smo detektirali prostor za napredak, kakvi nas trendovi očekuju u budućnosti, ali i kako je razvoju društveno odgovornog poslovanja doprinijelo uspostavljanje nagrade SJAJ, te cjelokupno izdanje časopisa za prosinac 2017. možete preuzeti ovdje.

Prepoznatost primjera dobrih praksi

Ponosni smo na dijalog koji se stvorio između različitih aktera, te osobito na važnost promoviranja primjera dobrih praksi društveno odgovornog poslovanja hrvatskih poduzeća. Poslovna inicijativa Dobra Hrvatska i portal Odgovorno.hr prepoznati su kao afirmativna inicijativa koja na jednome mjestu okuplja primjere dobrih praksi hrvatskih poduzeća, ali i pritom inspirira ona poduzeća koja su tek na početku svojega djelovanja.

Hrvatski registar DOP primjera

Cilj portala Odgovorno.hr jest približiti javnosti poticajne priče iz društveno odgovornog poslovanja, primjere dobre prakse unutar poslovnog sektora, učvrstiti B2B pristup te razvijati benchmarking. Portal je danas centralno mjesto za svakodnevnu objavu i razmjenu informacija i znanja o društveno odgovornom poslovanju i održivom razvoju u Hrvatskoj i regiji.

Odgovorno.hr danas tako okuplja primjere dobre prakse u kategorijama okoliša, zaposlenika, zajednice, potrošača, dobavljača i partnera pod nazivom Hrvatski registar DOP primjera. Doprinoseći osvještavanju javnosti, registar istovremeno osigurava široku paletu case studyja koji su na korist različitim dionicima – poduzećima, članovima uprava, projekt menadžerima, nevladnim udrugama, studentima, i ostalima.

Javite nam se sa svojim primjerima dobre prakse i ostalim vijestima iz područja održivosti putem adrese odgovorno@odgovorno.hr!

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024 - poklon koji ima što reći

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img