spot_img

Agencija 404 sada je službeno prva bike-friendly agencija u Hrvatskoj!

Nakon što je europski certifikat „Prijatelj bicikliranja“ dodijeljen Fakultetu elektrotehnike i računarstva kao prvoj ustanovi te Ericssonu Nikoli Tesli kao prvoj tvrtci, sada je ovaj ekološki prestižni certifikat uručen i prvoj agenciji u Hrvatskoj – agenciji  404 iz Zagreba.

Time se ta agencija pridružila inicijativi društveno odgovornih kompanija u Europi koje žele smanjiti emisiju stakleničkih plinova i pozitivno utjecati na zdravlje svojih zaposlenika.

404 je od samih početaka prava bike-friendly agencija. Za njih je bicikl puno više od prijevoznog sredstva – to je svojevrsni simbol kulture koja se njeguje unutar agencije, ali i simbol modernog života, urbanosti i osviještenosti. Više od 60 posto zaposlenika agencije svakodnevno biciklira na posao, a mnogi od njih i na sastanke se voze biciklom.

„Trudimo se razmišljati u dva smjera – digitalno i zeleno. Digitalno jer je digitalna transformacija svugdje oko nas. Želimo biti aktivnim sudionikom te transformacije, a ne samo promatrač. S druge strane, zeleno nam je jako važno. Želimo imati zdrave i osviještene kolege koji su zadovoljni sobom u uredu, ali i izvan njega. Bicikl se sjajno uklapa u tu filozofiju, a koliko smo bike-friendly možda najbolje govori činjenica da imamo uređen parking za bicikle, ali ne i za automobile“, kaže Nikola Vrdoljak, direktor 404.

Inače, u Hrvatskoj certificiranje za „Prijatelja bicikliranja“ provodi Sindikat biciklista kao dio Europske biciklističke federacije. Postupak počinje konzultacijama, a slijedi evaluacija i samo certificiranje. Zainteresirane organizacije mogu se javiti Sindikatu biciklista na: info@sindikatbiciklista.hr.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img