spot_img

BERNARDA: I ove godine tradicionalno druženje Bernardinih djelatnika – izlet Kraljevska Mađarska, listopad 2016.!

Duga je tradicija izleta Bernardinih zaposlenika i još jedan način njegovanja zajedništva i prisnosti. Mnoge su lokacije u Hrvatskoj već obiđene, a mnoge zemlje upoznate. Izvrsna praksa na višestruku korist zaposlenika i poslodavca. A kad su u zadovoljni svi u Bernardi i kupci će sigurno dobiti više…

Čim odmakne vrijeme godišnjih odmora i rezultati se polako počnu sumirati direktorica Bernarda Cecelja počinje razmišljati kuda odvesti djelatnike i nagraditi ih za marljiv rad i predanost poduzeću. Ove godine odluka je pala na kraljevsku Mađarsku.

Jednodnevan izlet obuhvatio je nekoliko gradića susjedne nam Mađarske. Prvi u nizu bila je drevna je prijestolnica mađarskih kraljeva i krunidbeni grad u kojem su okrunjeni i pokopani prvi mađarski kraljevi, odnosno Zékesfehérvár  (Stolni Biograd). Gotovo 150 zaposlenih djelatnika Bernarde imalo je priliku vidjeti  ostatke bazilike sv. Stjepana uništene za vrijeme Turaka te uži centar grada koji neodoljivo podsjeća na naš Varaždin.

Nakon razgledavanja Zékesfehérvára put nas je odveo u bivšu prijestolnicu Mađarskog, a kasnije i  Hrvatsko-ugarskog  kraljevstva – Ostrogon (Esztergom)  u kojem se nalazi najveća mađarska crkva – božanstvena katedrala Blažene Djevice Marije. Malo tko je odolio popeti se na 71,5 metara visoku kupolu katedrale s koje seže prekrasan pogled na Dunav.

Po uzoru na mađarskog kralja Belu IV. iz Ostrogona uputili su se Visegrád. Prvo na ručak poslužen u obliku renesansne gozbe na renesansnom posuđu od osoblja kostimiranog u renesansne kostime uz renesansnu glazbu, a zatim na razgled srednjovjekovne utvrde i ljetnog dvorca Hrvatsko-Ugarskog kralja Matije Korvina s kojeg se pruža zadivljujuć pogled na bespuća Dunava.

Za kraj ove avanture razgledali su barokni gradić mediteranskog šarma – Sentandrea, a nije propuštena ni prilika za noćnu panoramsku vožnju jednim od najljepših gradova Europe  – Budimpeštom.

Druženje je završeno zajedničkom večerom u tradicionalnoj čardi Fogado.

I zna se – nakon dobrog rada i poslovanja koje nam predstoji u 2017. slijedi i nova lokacija i novo druženje.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024 uskoro stiže!

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img