spot_img

„INNOVATIONS BY BERNARDA“ – prepoznatljiv znak za suvremeno i društveno odgovorno poduzeće iz Međimurja

Samo svakodnevna inovativnost posvećena zadovoljstvu potrošača, dobro upravljanuje svim resursima i procesima te odgovorno poslovanje prema društvu i tržištu – prema svim svojim dionicima – mogu jamčiti budućnost, dobru kakva je i sadašnjost u Bernardi d.o.o.

Svakoga u tvrtci Bernarda i puno šire od granica tvrtke mora veseliti trajanje uspjeha od preko dva decenija

Iako madraci, oprema i krevetni sustavi na prvi pogled ne „obećavaju“ velike mogućnosti za inovativnost, poslovanje tvrtke Bernarda d.o.o. uči suprotno! U Bernardi inovacije smjenjuju jedna drugu, a stalna unapređenja način su življenja. Popratni slogan te doista izrazite inovativnosti je poslovni slogan, misijski poklič: „Dobar san za zdrav život!“ Može li se ta misija – „Dobar san za zdrav život“ izvršavati uspješno već dva desetljeća bez potpune posvećenosti kupcima-spavačima, bez spremnosti na ispunjenje gotovo svake individualne želje (u pogledu materijala, dimenzija, izgleda…), bez kreativnosti koja donosi novo i bolje? Rekli bismo – NE! Ali, nije to tako jednostavno. Da jest, mnoge bi se tvrtke ukrasile  i ponosile atributom – inovativna tvrtka, kao što ga nose Bernarda i druge rijetke u Hrvatskoj. Sjetimo se – u globalnim razmjerima inovativne tvrtke su japanski Sony ili američki 3M, a na stotine tisuća drugih, pa i uspješnih, nisu to u toj mjeri.

Innovations by Bernarda – još jedno ime za kompaniju Bernarda

Svake godine tvrtka Bernarda iznosi nešto novo pred klijente. U uredima i proizvodnim pogonima u Pušćinama kod Čakovca inovatorski rad teče svakodnevno, usporedno s poslovanjem. Inovacije su preduvjet osuvremenjivanja proizvodnje i uspješnosti proizvoda na tržištu. Potvrda visokoj inovativnoj vrijednosti proizvoda iz Bernarde su i mnogobrojna priznanja i nagrade za inovatorstvo. Još od početka poslovanja Bernarda se spremno „podvrgava“ ocjenjivanju kvalitete pod nazivom Mobil optimum pri Ambienti i tu dobiva stručna priznanja. Potaknuti dobrim iskustvima , u Bernardi 2010. godine donose odluku o uključenju tvrtke u inovatorsku zajednicu Hrvatske i Europe, o redovitom prezentiranju inovacija pred stručnom, znanstvenom i općom javnosti. Od tada se ime Bernarda i njezini ljudi susreću na svim izložbama i sajmovima inovacija.


Brend s preko 50 nagrada za inovatorstvo

Bernarda Cecelja, direktorica tvrtke, proglašena je Vitezom inovatorstva  na sajmu inovatorstva INNOVA u Bruxellesu, dok je na Zagrebačkom međunarodnom sajmu inovacija ARCA 2013. godine postala Vitezom svjetske organizacije inovatora IFIA. Tadašnji predsjednik RH Ivo Josipović odlikovao ju je Redom Danice hrvatske s likom Nikole Tesle. Zamjenik direktorice, Boris Perovski, također je proglašen Vitezom inovatorstva na sajmu INNOVA u Bruxellesu. U razdoblju 2010. – 2016., Bernardini proizvodi izlažu se na „sve četiri strane svijeta“ i postaju višestruki dobitnici nagrada i priznanja. U Hrvatskoj, Njemačkoj,  Belgiji, Velikoj Britaniji, SAD-u, Južnoj Koreji, Kini, Rumunjskoj, Rusiji i Iranu… osvojili su 40-ak inovatorskih priznanja, a još 20-ak poslovnih dobili su tijekom svih godina postojanja. S obzirom na sve nagrade, s pravom se kaže da su ovo proizvodi s potpisom.

Posebno je vrijedna činjenica da jedna inovacija često uzastopno, mjesec za mjesecom, dobiva priznanja na sajmovima i izložbama: ARCA u Hrvatskoj – listopad, Nürnberg – studeni, Moskva – prosinac, Ženeva – travanj. To najbolje svjedoči da nema zabune, da nema lobiranja, kupovanja nagrade! Samo visoka kvaliteta i iznimne inovacije! Primjer za to je madrac Thermocarte 3+, nagrađen s 12 međunarodnih i domaćih priznanja. Njegova se površina, zahvaljujući sofisticiranoj tehnologiji, zagrijava na željenu temperaturu prije samog korištenja, odnosno aktivno grije tijelo tijekom spavanja. Ovaj madrac djeluje preventivno i opuštajuće zahvaljujući posebnom režimu rada koji obavlja sterilizaciju krevetnog sustava. Nadalje, inovativni proizvod je i CoolVision madrac koji, zahvaljujući kombinaciji Tencel® vlakna i posebnog polimera, u dodiru s toplinom i znojem spavača učinkovito rashlađuje i time stvara ugodnu klimu spavanja, a kasnijim otpuštanjem hladne vlage djeluje regenerativno i osvježavajuće. Skupini nagrađenih proizvoda pripada i inovativni antidekubitalni madrac Airmed3. Njegovom tvrdoćom moguće je upravljati individualno u tri neovisne zone zahvaljujući sustavu ugrađenih kompresora i ventila u zračnoj jezgri madraca. Učestalom preraspodjelom pritiska zraka u zračnim komorama poboljšava se cirkulacija u tijelu i nastaje kvalitetan antidekubitalni učinak. Anatomski jastuk Pospanko svojom inovativnom jezgrom s ugrađenim spiralnim oprugama od poliuretana predstavlja vrhunsku inovaciju u području zdravog spavanja i nositelj je pet međunarodnih nagrada i medalja.

Multifunkcionalni medicinski krevet Lift&GO: najnoviji inovativni proizvod 2017, velika uzdanica tvrtke, višestruko nagrađivan

Lift&GO je električni krevet za ležanje, sjedenje, lakše ustajanje i stajanje pacijenata s određenim zdravstvenim poteškoćama. Podnica madraca je konstruirana od tri dijela koja se dižu pojedinačno ili zajedno ovisno o potrebi i zdravstvenom stanju osoba koje ga koriste. Jednostavnom upotrebom daljinskog upravljača korisnik odabire željeni položaj. Lift&GO premijerno je predstavljen na 45. salonu inovacija u Ženevi 2017. godine gdje je osvojio zlatnu medalju za inovaciju. Nakon toga nagrađivan je u Nürnbergu i Zagrebu a posebno iznenađenje je zlatna medalja s najvećeg Azijskog sajma inovacija u korejskom gradu Seoulu. Krunsku nagradu ovaj inovativni proizvod također u obliku zlatne medalje odnio je s Festivala inovacija SVIF 2018. koji se održava u Santa Clari – srcu Silicijske doline. Također ni u Hrvatskoj nisu izostale nagrade ovom proizvodu u 2018. – u Zagrebu je osvojio nagradu „Nikola Tela – Genij za budućnost“ u sklopu manifestacije „Tesla&friends“.

 

„Proizvodi s potpisom“

Biti inovativan – ta strateška odrednica tvrtke – zahtijeva redovite posjete vodećim inozemnim sajmovima u segementu krevtnih sustava – u Milanu, Kölnu i Parizu. Kad novi materijali jednom postanu raspoloživi, treba ih znati sustavno primijeniti u najboljim kombinacijama s elementima dobrog madraca, jastuka i kreveta.

Cjelovito razrađen individualni asortiman navlaka za madrace, nadmadrace i jastuke zadovoljava i najizbirljivijeg spavača, ovisno o njegovim potrebama i o uvjetima u kojima se krevetni sustav nalazi. U Bernardi se redovito istražuju specifične potrebe tržišta i njegovim se segmentima – hotelima, pansionima, bolnicama, kućanstvima – nudi ono najbolje. Sve to u dobroj suradnji sa Šumarskim, Tekstilno-tehnološkim i drugim fakultetima. Kao intelektualnu imovinu tvrtka ima i jedan patent, čemu će se u budućnosti posvetiti još i više.

Svako osvojeno priznanje, dakako, rađa i novu motivaciju koja inovativne timove u Bernardi gura uvijek u istome smjeru – u susret pitanju, ugodnom i teškom: “Što sad novo napraviti?“ Nije uvijek baš lako, a ni odmah isplativo. No dugoročno itekako jest: dosljedan, sustavan i pošten odnos, društvena odgovornost, inovativnost i posvećenost radu pridonose visokom ugledu te tržišnoj i financijskoj stabilnosti.

Ili na drugi način kazano: u Bernardi d.o.o. iz Međimurja svima je doista stalo – pružiti kupcima dobar san za zdrav život.

Innovations by Bernarda!

Dobra Hrvatska

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img