spot_img

dm volontira: Poklonimo vrijeme, poklonimo sebe

Kako proslaviti rođendan trgovačke tvrtke? Naravno, sniženjem cijena i različitim svečarskim aktivnostima namijenjenim kupcima!

No, naš 15. rođendan, 2011. godine, odlučili smo proslaviti na još jedan, poseban način. I tada je sve počelo. Tvrtka dm-drogerie markt d.o.o. odlučila je svojim djelatnicima pokloniti nešto više, a to je osjećaj smisla, pripadanja humanoj zajednici, sreću rada za opće dobro. Djelatnici su dobili jedan radni dan kojeg će posvetiti drugima….

Dobili su najljepši poklon – vrijeme. Iz tog konkretnog povoda 2011.g. nastala je trajna poslovna aktivnost koja se stalno nadovezuje na važan postulat filozofije dm-a: „Naš je stalni izazov raditi na oblikovanju tvrtke kako bismo djelovali kao uzorna zajednica u našoj okolini.“ Godine 2011. dm se po prvi put uključio u akciju Hrvatske mreže volonterskih centara povodom Međunarodnog dana mira, 21. rujna. Kampanjom „Hrvatska volontira!“ željelo se ukazati na značaj volontiranja za razvoj suvremenog društva. Vlastitim primjerom željeli smo potaknuti sugrađane na društvenu solidarnost, rad za opće dobro. Svakom je djelatniku koji je iskazao želju osiguran slobodan dan kojeg je proveo volontirajući na odabranom projektu. Tog je dana više od 300 dm-ovih djelatnika sudjelovalo u aktivnostima na različitim lokacijama.

Tijekom 2011., u više akcija, sudjelovalo je ukupno 778 djelatnika, u suradnji s brojnim partnerima, kao što su Udruga roditelja djece s poteškoćama u razvoju ” Moje dijete” Solin, Crveni Križ, Centar “Ozalj” Jaškovo, Bolnica za kronične dječje bolesti Gornja Bistra, Udruga Krila-terapijsko jahanje u Zagrebu i drugi.

Volontiranje se nastavilo i u 2013. godini. Svjetski dan voda 22. ožujak dočekali smo zasukanih rukava, u rukavicama i s vrećama za odbačene konzerve i boce, čisteći potoke i jezera, rijeke i plaže. U akciji „Očistimo hrvatske vode zajedno“ sudjelovalo je gotovo 200 djelatnika. Pet gradova koji su bili mjesto akcije postalo je čišćima, a mi djelatnici veselijima. Pod motom „Više od mene“ nastavili smo volontirati tijekom cijele godine.

Povodom Međunarodnog dana mira, 21. rujna 2013. ponovno smo pružili podršku volonterskim centrima. Naši djelatnici pokazali su da svatko od nas može postati heroj u očima onih kojima pomažemo, ali i u vlastitim očima. Naše kolegice iz Osijeka pomagale su u Domu za starije i nemoćne osobe, a u Domu za odgoj djece i mladeži u Zagrebu vrijedni dm-ovci bojali su zidove i stropove te uz vlastito vrijeme i rad donirali i potreban građevinski materijal. Svatko je pomogao tamo gdje je smatrao da je njegova pomoć potrebna, pa je tako do kraja rujna 2013. svoje vrijeme drugima poklonilo više od 700 djelatnika dm-a. No, s volontiranjem i dobrim djelima nastavljamo i dalje šireći dobre vibracije.

dm je usvojio trajno usmjerenje: volontiranje je važno! Djelatnicima se pruža mogućnost da jedan svoj radni dan u godini provedu izvan prodavaonica, polica, ureda, skladišta i daruju svoje vrijeme, svoje društvo i rad udrugama i ustanovama u okruženju. Darivajući, nalazimo viši smisao u životu, a kao tvrtka postajemo uzor u okruženju. Volontiranje je čin velike nesebičnosti, ispunjava srećom. Kad volontiramo, realiziramo duboku ljudsku potrebu da pomažemo drugima, da učinimo krajolike ljepšim i zdravijim čovjekovim okruženjem.Svi koji su volontiranje iskusili potvrdit će kako su na završetku akcije bili raspoloženi i zadovoljni. Neprocjenjiv je osjećaj da si nekome pomogao.

Nataša Odak

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img