spot_img

100 osnovnih škola u 11. izdanju dm-ove eko akcije „Zeleni korak“ – učenici donijeli 100 tona starog papira!

Završeno 11. godišnje izdanje akcije „Zeleni korak“ – sakupljeno 100 tona starog papira koje su sakupile vrijedne ruke 14.700 učenika iz škola iz cijele Hrvatske. Među sudionicima se zalaganjem i trudom posebno istaknulo 10 škola čiji su učenici prikupili najviše papira te tako zaslužili nagradu dm-a u iznosu od 1.350 eura.

Svoje mjesto među najboljim mladim ekolozima osmi su put zaslužili učenici Osnovne škole Ljudevita Gaja Nova Gradiška, koji su prikupili više od četiri tone staroga papira. Zahvaljujući zalaganju učenika u Zelenom koraku, škola je tijekom godina nabavila pametne ploče, računala, kopirne uređaje, a jedna od nagrada omogućila im je kupnju skladišta za papir.

„Još 2012. godine prepoznali smo akciju Zeleni korak kao priliku da potvrdimo eko orijentaciju naše škole, ali i kao priliku za nabavku školske opreme. Kad god smo sudjelovali, pobijedili smo zahvaljujući našim učenicima i njihovim obiteljima. Imamo i kućicu za odlaganje starog papira u koju pohranjujemo prikupljeni i razvrstani papir.“ – istaknula je Blagica Pečnjak, ravnateljica 

Tijekom jedanaest godina, uz pomoć više od 235.000 osnovnoškolaca pokazali smo da svatko od nas može dati doprinos zaštiti okoliša i pozitivno utjecati na zajednicu. Ponosni smo na Zeleni korak te na to što u njemu već niz godina sudjeluju škole poput Osnovne škole Ljudevita Gaja, ali i što nam se svake godine pridruže nove škole. U ime dm-a zahvaljujem svim učenicima i djelatnicima svih 100 škola koji su ove godine doprinijeli svojoj zajednici te ih pozivam da nam se pridruže i u sljedećem izdanju Zelenog koraka.“ – izjavila je Gordana Picek, voditeljica resora nabave i marketinga dm-a za regiju Adria te voditeljica prodajne regije u Hrvatskoj. 

NAJVIŠE SU SAKUPILI I OVE GODINE DOBILI NAGRADE:

Nagradu za doprinos zaštiti okoliša zaslužili su učenici ovih škola: OŠ Ljudevita Gaja (Nova Gradiška), OŠ Vela Luka, OŠ Jurja Dobrile (Rovinj), OŠ dr. Ante Starčević (Pazarište Klanac) i Centra za odgoj i obrazovanje Tomislav (Varaždin) te učenici Područne škole Zbjegovača, PŠ Divoševci, PŠ Veliki Raven (Križevci), PŠ Češko selo (Petrinja) i PŠ Glavina Donja (Imotski).

Zeleni korak - dm - Zeleni korak, akciju prikupljanja starog papira u hrvatskim osnovnim školama

 

ZELENI KORAK – PROJEKT DM-A OD 2012

U dm-u ponosno navode: 

  • „Zeleni korak jedna je od najdugovječnijih akcija dm-a – teče od 2012.
  • Od 2012. do 2024. više od 235.000 osnovnoškolaca prikupilo čak 3.100 tona starog papira.
  • Spašeno je 53.000 stabala“!

DOBRA HRVATSKA
Lipanj, 2024.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img