spot_img

HEP OPSKRBA: Za visoku kvalitetu koju Korisnička služba pruža klijentima dobiven prestižni certifikat ISO 9001:2015

HEP Opskrba, vodeći opskrbljivač električne energije u Hrvatskoj, dobila je certifikat ISO 9001:2015 za Usluge Korisničke službe. Riječ je najpoznatijoj međunarodnoj normi koja se bavi sustavom upravljanja kvalitetom.

“Velika je čast biti u izabranom društvu tvrtki koje imaju ovaj certifikat jer nam je u cilju održavati visoku kvalitetu svojih usluga, naročito kada je u pitanju odnos s našim kupcima. Kvalitetna Korisnička služba je za naše kupce bitan faktor, a važno je da se upravljanje kvalitetom preslika i na cjelokupno poslovanje. Odluku o implementaciji sustava upravljanja donijeli smo sa svrhom potvrđivanja kvalitete koju prepoznaje gotovo 80.000 kupaca HEP Opskrbe u Hrvatskoj. Želim pohvaliti napore djelatnika u Korisničkoj službi koji su zaslužni za dobivanja ove potvrde kvalitetnog rada“, istaknula je Nada Podnar, direktorica marketinga HEP Opskrbe.

„Da bismo postigli potrebnu razinu kvalitete, djelatnici Korisničke službe HEP Opskrbe su tijekom 2017. godine intenzivno radili na usklađivanju svih normi. Certifikat je dodijeljen nakon provedenog postupka certifikacije od strane međunarodne certifikacijske tvrtke Bureau Veritas koji dokazuje da je sustav upravljanja kvalitetom u Korisničkoj službi provjeren i da zadovoljava propisane zahtjeve norme“, izjavila je Ana Meštrović, voditeljica Korisničke službe.

Certifikat ISO 9001

  • Dodjeli certifikata prethodio je postupak certifikacije proveden od strane nezavisnog auditora, predstavnika međunarodne certifikacijske kuće Bureau Veritas. Certifikacijski ciklus traje tri godine i podrazumijeva provedbu inicijalnog i glavnog certifikacijskog audita te dva godišnja nadzorna audita koji HEP Opskrbu očekuju u sljedeće dvije godine sa svrhom potvrde kontinuirane provedbe i unapređenja certificiranog sustava upravljanja kvalitetom Norma 9001 zahtjeva od organizacije da svoj dosadašnji način rada dokumentira, uz:
  • mogućnost mjerenja djelotvornosti poslovnih procesa,
  • primjenu želja svojih kupaca u planovima rada,
  • otvaranje mogućnosti da usluga ne oscilira u kvaliteti,
  • lakše snalaženje u poslu novim osobama, upravljanje školovanjem svojih zaposlenika te izbor najboljih dobavljača.

Ovim se pristupom dodatno potvrđuje društveno odgovorno poslovanje (DOP) HEP Opskrbe.

Certifikat ISO 9001 je potvrda o uspješnom zadovoljavanju zahtjeva međunarodne norme kojom se propisuje sustav upravljanja kvalitetom i društveno odgovornog poslovanja neke organizacije. Organizacije koje posjeduju navedeni certifikat istim dokazuje uspješno implementiran sustav upravljanja kvalitetom u svojoj organizaciji. Organizacije mogu imati uspostavljen sustav upravljanja kvalitetom prema zahtjevima norme ISO 9001, ali tek postupkom certifikacije dokazuju da je taj sustav uspješno implementiran i na taj način njihovi klijenti i ostali sudionici na tržištu mogu imati povjerenje u uvedeni sustav upravljanja kvalitetom.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img