spot_img

Hrvatska pošta – glasnik dobrih vijesti za mlade

Pružajući snagu drugima i mi postajemo jači

Zaklada „Vaša pošta“ dodijelila je potrebitim mladima 500. policu životnog osiguranja. Društveno odgovorno poslovanje je – uz digitalizaciju, okosnica razvoja Hrvatske pošte i pokretač brojnih projekata. Zaklada „Vaša pošta“, koju je Hrvatska pošta pokrenula 2010. godine, sigurno je jedan od najboljih primjera društveno odgovornog poslovanja na ovim prostorima. U 12 godina predanog rada Zaklada je postala sinonim za trajnu i sigurnu pomoć djeci i mladima iz sustava socijalne skrbi, a pokrenut je i čitav niz projekata koji su se vrlo brzo pokazali kao važni i korisni – i za državu i za njezine najpotrebitije članove.

Hrvatska pošta ušla je u dječje domove diljem Hrvatske dobro osmišljenim projektima i do danas postigla zapažene rezultate zbog kojih je i višestruko nagrađivana. Pokrenuta je nova era pozitivnih utjecaja na živote djece i mladih koji tijekom odrastanja, nažalost, nisu imali potporu svojih obitelji. Upravo su životni uspjesi tih mladih ljudi najbolji pokazatelj snage koju društveno odgovorno poslovanje može imati. Većina štićenika dječjih domova prošla je trnovit životni put, a svoj najveći uspjeh vide u potpunoj samostalnosti i sposobnosti da stvore vlastite obitelji o kojima su, odrastajući u dječjim domovima, potiho sanjali i maštali.

Za to je trebalo imati jasnu viziju i biti spreman usvajati nova znanja te osmisliti ideju i stvoriti potpuno novu priču koja pomiče granice. Hrvatska pošta je promišljenim angažmanom ostvarenim u svojoj Zakladi pokazala da ima snagu, sposobnost i vještine koje su je dovele do sjajnih rezultata i 500. djeteta kojem je pružena pomoć. 

Ova jubilarna 500. sretna vijest stigla je u Dječji dom „Klasje“ u Osijeku i izmamila osmijeh svim nazočnima, koji su se okupili na svečanosti 28. lipnja u Dječjem kazalištu Branka Mihaljevića povodom proslave 150. obljetnice postojanja ove ustanove. 

Zaklada „Vaša pošta“ rado je viđen gost u svim dječjim domovima diljem Hrvatske. Postali smo nositelji lijepih i sretnih vijesti što se u konačnici i uklapa u temeljno poštarsko poslovanje: BITI GLASNIK! 

A biti prepoznat kao glasnik samo dobrih vijesti – to je pravi uspjeh!

Prilog emitiran u emisiji Exkluziv.


O Zakladi „Vaša pošta“ tijekom 12 godina

Pod ovim sloganom Zaklada „Vaša pošta“ već 12 godina pomaže štićenicima dječjih domova u najizazovnijem trenutku – na početku samostalnog života, nakon izlaska iz ustanove doma. Naime, nakon napuštanja doma štićenici počinju samostalan živo, što je oduvijek, a posebno danas u ova neizvjesna vremena, pravi izazov. Bez pomoći obitelji, bez novca i zaposlenja, taj je problem i pritisak doista teško premostiti; upravo na toj ideji stvaranja boljeg i humanijeg svijeta za potrebitu djecu nastala i Zaklada „Vaša pošta“. Njezina je zadaća da još za vrijeme boravka djece u domu nalazi donatore, koji na ime svakog od njih pojedinačno uplaćuju police životnog osiguranja vrijedne 6000 eura. Isplata tih sredstava obavlja se u mjesečnim obrocima tijekom dvije godine po izlasku iz doma, kako bi imali osigurana sredstva za podmirenje osnovnih životnih troškova. Unatoč činjenici što su najveći pojedinačni donatori Hrvatska pošta kao osnivač te Croatia osiguranje kao partner Zaklade „Vaša pošta“, sasvim je jasno da ova ideja ne bi bila dugoročno održiva bez velikog odaziva i snažne potpore brojnih donatora i podupiratelja Zaklade.

Zahvalni smo svima koji su podržali ovu ideju

i spremno stali uz djecu iz dječjih domova diljem Hrvatske.

U zajedništvu idemo dalje!

Na popisu donatora nalaze se brojne tvrtke, fizičke osobe, gradovi, općine i županije te udruge civilnog društva. Transparentno poslovanje, međusobno povjerenje i sinergija ključ su uspjeha Zaklade „Vaša pošta“ i svih njezinih suradnika.

O djelovanju, listi donatora i drugom o Zakladi više: OVDJE www.zaklada-vasa-posta.hr 

DOBRA HRVATSKA
Srpanj, 2022.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img