spot_img

Nepoštene trgovačke prakse: Kako kupovati etično?

Zelena akcija poziva na dva događaja na temu etične konzumacije hrane i nepoštenih praksi u lancu opskrbe hranom, koje organiziraju u sklopu međunarodnog projekta Make Fruit Fair (“Želimo pravednu proizvodnju tropskog voća”) .

U utorak, 3. listopada, u 18h u Dvorani Muller Kina Europa se premjerno prikazuje film “Kako kupovati etično” koji je Zelena akcija izradila u suradnji s Blank_filmskim inkubatorom te novinarkom Marinom Kelava. Nakon projekcije održat će se moderirani razgovor na kojem će gostovati dio govornika iz filma: Goran Jeras (Zadruga za etično financiranje), Miroslav Kovač (Udruga obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Hrvatske – Život), Sunčana Pešak (stručnjakinja za prehrambeni suverenitet) te Eugen Vuković (Zelena akcija). Tema razgovora bit će načini etične kupovine hrane. Nakon rasprave će za goste biti pripremljena vegetarijanska i veganska zakuska.

U utorak, 10. listopada, u 18h u prostorijama Zelene akcije (Frankopanska 1) održat će se tribina o nepoštenim trgovačkim praksama u lancu opskrbe. Tribine se organizira povodom prijedloga zakona Vlade Republike Hrvatske kojim bi se po prvi put u Hrvatskoj regulirali odnosi dionika u lancu opskrbe hranom, u svrhu zaštite malih proizvođača i dobavljača od moći velikih lanaca supermarketa. Na tribini će govoriti: Tom Wills (Traidcraft), Goran Jeras (Zadruga za etično financiranje), predstavnik_ica Ministarstva poljoprivrede i šumarstva (nadležno za Zakon, TBA) te Sven Janovski (Zelena akcija). Nakon rasprave će za goste biti pripremljena vegetarijanska i veganska zakuska.

Oba događaja su besplatna i otvorena za javnost te nije potrebna prijava.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024 uskoro stiže!

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img