Obiteljski dan kao dio korporativne kulture Valamar Riviere

Veselo je bilo proteklih blagdana u objektima Valamar Riviere, od Istre do Dubrovnika. Kako i ne bi kada su ih smijehom i djetinjom radošću ispunila djeca Valamarovih zaposlenika. Dvjestotinjak je djece do 12 godina u Valamarovim hotelima i kampovima u prosincu, mjesecu i inače posvećenom obiteljskom okupljanju, posjetilo svoje roditelje na radnom mjestu u sklopu projekta nazvanog Obiteljski dan ili Family Day.

Vjerojatno je mnoge mališane zanimalo što to i kako rade njihovi roditelji kada nisu kod kuće. Sada su mogli uživo vidjeti što uključuje posao njihovih roditelja. Naravno, mogli su roditeljima i pomoći, reći što o tome poslu misle, pa i svojim ne uvijek naivnim pitanjima ukazati na neke detalje koji bi se mogli poboljšati. Djeca su s dana obiteljskog okupljanja otišla prepuna dojmova i dobrih utisaka, a neka od njih i želje da jednoga dana rade isti posao kao i mama ili tata.

Djeca žele bolji svijet

Za dobru atmosferu pobrinuo se Valamarov animacijski tim koji je za mališane organizirao predstavu i pripremio kreativne radionice i druge zabavne sadržaje. Djeca Valamarovih zaposlenika pokazala su i svoju kreativnost u radovima na temu „Kako bih ja učinio/la svijet boljim mjestom“, koji su na kraju i izloženi u prostorima kompanije. A za uspomenu na taj jedinstveni dan djeca su kući ponijela prigodne darove i fotografiju s Valamarovom maskotom Marom.

Važan, no često zanemaren dio društveno odgovornog poslovanja je briga za zaposlenike i lokalnu zajednicu u kojoj neka tvrtka posluje. Upravo stoga što se tom segmentu nerijetko pridaje premalo pozornosti valja istaknuti ovaj poticajan primjer velike hotelsko-turističke kompanije Valamar Riviere. Jer, njihov je projekt povezao i uključio i lokalnu zajednicu i zaposlenike iskazavši i osjetljivost za prava i život djece.

Briga o zaposlenicima i lokalnoj zajednici

– Briga o zaposlenicima i lokalnoj zajednici dio je naše korporativne kulture i društveno odgovornog poslovanja te smo se ove godine uključili i u UNICEF-ov program i sudjelovali na radionicama na temu dječjih prava i poslovnog sektora. Nastavno na to, odlučili smo naš Obiteljski dan uklopiti u ovu inicijativu i našim mališanima pružiti priliku da uživaju u danu provedenome sa svojim roditeljima i vršnjacima – rekla je Ivana Budin Arhanić, potpredsjednica za poslovni razvoj i korporativne poslove Valamar Riviere. 

UNICEF-ova globalna inicijativa

Valamar Riviera ovim se projektom pridružila globalnoj inicijativi UNICEF-a Kids Takeover Day, koja je nastala u sklopu UNICEF-ovog Međunarodnog dana djeteta, koji se obilježava 20. studenoga, na datum usvajanja Konvencije o pravima djeteta. Kids Takeover dan obilježava se diljem svijeta, a tom prigodom tvrtke i institucije otvaraju vrata djeci koja tako preuzimaju uloge u medijima, politici, poslovanju, sportu i ostalim industrijama te sudjeluju u odlukama i poslovima važnima za djecu. Time djeca izražavaju i potporu milijunima svojih neškolovanih i nezaštićenih vršnjaka. Kids Takeover je zabavan dan s ozbiljnom porukom, a zabavan i poučan bio je i Valamarov Obiteljski dan.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img