spot_img

OKRUGLO 100 ZA ELEKTROMOBILNOST! HEP omogućuje da putujete u svim pravcima…. U Zagrebu početkom studenog 2019. HEP pustio u rad svoju stotu ELEN punionicu za električna vozila.

HEP-ova mreža pokriva sve autoceste i važne cestovne pravce, gradska središta i turistička odredišta, uključujući i više otoka. Na području Grada Zagreba i 18 županija već sada korisnicima električnih automobila omogućuje se nesmetano putovanje do bilo kojeg odredišta u Hrvatskoj. U fazi realizacije i planova nalazi se još oko stotinu punionica širom zemlje čime se HEP potvrđuje kao ključni subjekt u elektrifikaciji prometa, koju provodi u skladu sa smjernicama Vlade RH i politikama EU

Hrvatska elektroprivreda je u Zagrebu, na Trgu kralja Tomislava, pustila u rad jubilarnu, stotu punionicu za električna vozila. Time je – nakon otvaranja punionica na hrvatskim autocestama – nastavljeno širenje HEPove ELEN mreže u gradovima, kako bi se omogućila sigurna međugradska vožnja električnim automobilom u cijeloj zemlji. Stota punionica sufinancirana je sredstvima iz EU projekta EAST-E, u sklopu kojeg će HEP postaviti 27 rapidnih punionica snage 50 kW diljem Hrvatske.

Do sada su u Zagrebu postavili deset punionica (devet javnih i jednu u garaži poslovne zgrade u sjedištu HEP-a), šest ih je u postupku realizacije, dok se za njih 20 trenutno definiraju lokacije postavljanja. Planiranom realizacijom, HEP će na području Grada Zagreba imati ukupno 35 javnih punionica.

Punionicu na Trgu kralja Tomislava otvorili su predsjednik Uprave HEP-a Frane Barbarić i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić HEP VJESNIK 4/2019. 11 postavili smo 50 punionica, što je više od jedne punionice tjedno. S ovom, stotom punionicom, možemo reći da smo tek na pola puta što se tiče planirane izgradnje infrastrukture za električna vozila, ukupne vrijednosti 60 milijuna kuna, naglasio je Frane Barbarić.

„Puštanjem u rad stote punionice za električna vozila, Hrvatska elektroprivreda se potvrđuje kao ključni subjekt u elektrifikaciji prometa u Hrvatskoj, koju provodimo u skladu sa smjernicama Vlade Republike Hrvatske i politikama Europske unije. U ovom trenutku u realizaciji i planovima imamo postavljanje više od stotinu punionica širom Hrvatske, od čega 26 u Zagrebu“, izjavio je predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede Frane Barbarić, dodajući da je HEP tek na pola puta kad je riječ o planiranoj izgradnji infrastrukture za električna vozila. Istaknuo je kako HEP-ova mreža punionica već danas omogućuje svim korisnicima električnih automobila nesmetano putovanje do bilo kojeg odredišta u Hrvatskoj.

„ Punionicama smo povezali čitavu Hrvatsku, od Goričana na sjeveru do Dubrovnika na jugu, od Umaga na zapa  du do Vukovara na istoku naše države. Naša se infrastruktura za električna vozila proteže na području 18 županija i Grada Zagreba. Prisutni smo i na hrvatskim otocima: Cresu, Lošinju, Pagu, Hvaru, a uskoro i na Braču. Samo ove godine U Zagrebu smo pustili u rad stotu ELEN punionicu za električna vozila U realizaciji i planovima imamo još oko stotinu punionica širom zemlje, a naša mreža koja se prostire na području Grada Zagreba i 18 županija već sada korisnicima električnih automobila omogućuje nesmetano putovanje do bilo kojeg odredišta u Hrvatskoj. Pokriva sve autoceste i važne cestovne pravce, gradska središta i turistička odredišta, uključujući i više otoka. Potvrđujemo se kao ključni subjekt u elektrifikaciji prometa, koju provodimo u skladu sa smjernicama Vlade RH i politikama“

Više: HEP vjesnik,

DOBRA HRVATSKA

Prosinac 2019.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img