spot_img

HEP-ovu nagradu IMAM ŽICU dobila 34 iznimna učenika osnovnih i srednjih škola – pobjednici natjecanja

Ulaganje u mlade ulaganje je u budućnost Hrvatske. Ovim programom HEP želi pomoći stvaranju baze stručnjaka koji će imati priliku zaposliti se i ostati u Hrvatskoj i uključiti se u razvoj hrvatskog gospodarstva.

U sjedištu Hrvatske elektroprivrede održana je ovogodišnja, 28. po redu, dodjela Nagrade učenicima IMAM ŽICU! Dobitnici nagrade za školsku godinu 2021./2022. su svi učenici koji su osvojili prvu nagradu na državnim natjecanjima znanja iz matematike i fizike, javnog izlaganja eksperimentalnih radova iz fizike te osvajači prvih triju mjesta na natjecanjima učenika strukovnih škola u kategorijama računalstva –  Izrada programskih rješenja, Električne instalacije i Administracija IT sustava. Nagradu u iznosu od 3.000 kuna svaki ove su godine dobila 34 učenika. 

Nagrade se dodjeljuju svake godine učenicima osnovnih i srednjih škola koji su se iskazali posebnim dostignućima na državnim natjecanjima u područjima MATEMATIKA i FIZIKA, a od 2005. godine i učenicima strukovnih srednjih škola u području ELEKTROTEHNIKA I RAČUNARSTVO.
Od 1995. godine do danas HEP je dodijelio ukupno 893 nagrade. Među školama čiji su učenici ove godine osvojili najviše nagrada IMAM ŽICU! ističe se XV. gimnazija iz Zagreba sa šest nagrađenih učenika, dok po tri nagrađena učenika imaju Osnovna škola Bartola Kašića iz Zagreba te Srednja škola Zlatar. 
Imam žicu!
Imam žicu! / Foto: HEP

Uz predsjednika Uprave HEP-a Frane Barbarića, nagrade su dobitnicima uručili ravnatelj Uprave za znanost i tehnologiju Ministarstva znanosti i obrazovanja Hrvoje Meštrić, ravnateljica Uprave za energetiku Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Kristina Čelić, ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje Dubravka Brezak Stamać te pomoćnik ravnatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih Nino Buić. 

Hrvatska elektroprivreda se i u ovim kriznim okolnostima pokazala kao snažan i pouzdan poslovni sustav te čvrst oslonac hrvatskoj vladi u osiguranju stabilne opskrbe energijom po cijenama višestruko nižim od tržišnih. Naš udjel u mjerama Vlade iznosi oko 6 milijardi kuna. Unatoč tome, mi s našom nagradom najboljim učenicima idemo dalje. Prvi je i najvažniji razlog taj što ste ovu nagradu itekako zaslužili svojim talentom, trudom i zalaganjem. A drugi je i ne manje važan razlog to što novčani iznos nagrade vidimo kao ulaganje u vlastiti razvoj i u budućnost naše domovine“, poručio je nagrađenim učenicima Frane Barbarić, predsjednik Uprave Hrvatske elektroprivrede d.d.

Imam žicu!
Imam žicu! / Foto: HEP

Nagrada IMAM ŽICU! najdugovječniji je društveno odgovoran projekt u Hrvatskoj koji spaja gospodarstvo s obrazovnim sustavom.

IMAM ŽICU! 2022. – Popis dobitnika nagrade za šk.god. 2021./2022.

DOBRA HRVATSKA
Studeni, 2022.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img