spot_img

OTP banka pomaže kad treba – 3,5 milijuna kuna pomoći za više kategorija nastradalih

OTP banka d.d. donirala je bolnici Sisak 1,5 milijun kuna i to za obnovu medicinske opreme, uređaja i objekata oštećenih u potresu. Dodatnih milijun pomoći kuna banka će izdvojiti za pomoć Gradu Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji. U svom programu Zeleno svjetlo za poduzetništvo s dodatnih 500.000 kuna pružit će potrebnu pomoć stradalim poduzetnicima. Posebnim fondom od pola milijuna kuna pomoći će svojim zaposlenicima čiji su domovi oštećeni potresom.

U razornom potresu koji je u protekla dva dana uzrokovao velike štete na područjima Sisačko-moslavačke županije i središnje Hrvatske pogođeni su mnogi naši sugrađani, klijenti, suradnici, partneri  i zaposlenici.

U teškim uvjetima dok svi koji rade u zdravstvenom sustavu ulažu iznimne napore u suzbijanju pandemije uzrokovane virusom Covid-19 i brinu o zdravlju svih nas, štete od potresa su još više otežale rad djelatnika Opće bolnice u Sisku S obzirom na značaj bolnice za cijelu Sisačko-moslavačku županiju, kao i na broj pacijenata o kojima skrbe, OTP banka osjeća odgovornost i potrebu pomoći u saniranju štete nastale u potresu. Za pomoć sisačkoj bolnici banka je izdvojila 1,5 milijun kuna.

Kako bi se olakšalo saniranje štete i osigurali najnužniju pomoć građanima, Gradu Sisku i Sisačko-moslavačkoj županiji bit će pružena pomoć od milijun kuna. U okviru svog programa Zeleno svjetlo za poduzetništvo, banka će s dodatnih 500 000 kuna osigurati pomoć stradalim poduzetnicima iz tog područja.

Za svoje zaposlenike čiji su domovi stradali u potresu OTP banka je osigurala pola milijuna kuna za obnovu te hitnu financijsku pomoć od 15 tisuća kuna svakom pogođenom zaposleniku.

„Svi mi u OTP banci suosjećamo sa stanovnicima pogođenih područja, a obiteljima smrtno stradalih izražvamo našu sućut. U posebno teškoj su situaciji liječnici, medicinsko osoblje i njihovi pacijenti koji su u ovim i onako teškim vremenima doživjeli dodatni strah i stres. Iznimno cijenimo velike napore koje zdravstveni djelatnici u svim krajevima Hrvatske ulažu u liječenje pacijenata u ovim izazovnim okolnostima. Nadamo se da ćemo donacijom pomoći sisačkoj bolnici, stanovnicima ovog područja i barem malo olakšati situaciju. Stradalim gradovima smo osigurali pomoć kako bi mogli skrbiti za najteže nastradale. Posebno ćemo se pobrinuti da svi naši zaposlenici koji su izgubili domove u potresu dobiju pomoć i skrb koja im je potrebna,” izjavio je Balázs Békeffy, predsjednik Uprave OTP banke d.d.

OTP banka je u ovoj godini za sanaciju šteta od potresa, borbu protiv Covid-19 pandemije te opremanje dječjih odjela pomogla bolnice diljem Hrvatske s više od 5 milijuna kuna.

OTP d.d.

DOBRA HRVATSKA
Siječnja 2021.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img