PONOVLJENI POZIV: 8 . konferencija o DOP-u, 01.12.2016.

Osma konferencija o društveno odgovornom poslovanju rezultat je aktivnosti suradničke mreže organizacija koje već niz godina organiziraju aktivnosti i događanja na temu društveno odgovornog poslovanja.

Konferencija se tradicionalno organizira na dan 1. prosinca 2016., Hotel Esplanade

Osigurajte svoje mjesto za sudjelovanje:  http://goo.gl/AlXcn0

Više informacija o prošlim konferencijama kao i nadolazećoj možete naći na: http://www.hrpsor.hr/8-konferencija-o-dop-u-1-110.html

Ciljevi konferencije su:

 • podići svijest o važnosti DOP-a u poslovnom sektoru, tijelima državne vlasti, jedinice lokalne uprave i samouprave, organizacijama civilnog društva, sindikatima te drugim udruženjima
 • razviti mehanizme za razmjenu iskustava, znanja i vještina potrebnih za razvoj DOP-a
 • promovirati uspješne poslovne prakse i posebno pružiti potporu malim i srednjim poduzeća u promicanju DOP-a,
 • potaknuti usvajanje kodeksa poslovnog ponašanja te unaprijediti nefinancijsko izvještavanje
 • zagovarati poboljšanje regulatornog okvira u kojem su propisi usklađeni sa standardima EU
 • pokrenuti inicijative vezane uz specifična područja poslovanja (radna okolina, korporativno upravljanje, dobavljački lanac i potrošači, zaštita okoliša, odnosi sa zajednicom).
 • poticati stručno umrežavanje s ciljem razmjene znanja i provedbe europskih standarda u Hrvatskoj i regiji
 • ponuditi platformu za dijalog i razvoj programa DOP-a
 • motivirati i inicirati buduće aktivnosti usmjerene na razvoj DOP-a.

Održivi razvoj predstavlja najbolji oblik razvoja koji omogućava racionalno korištenje resursa i distribuciju dobara, zadovoljavajući potrebe današnje i budućih generacija. Poslovne organizacije koriste društveno odgovorno poslovanje kako bi pridonijele održivom razvoju kroz odgovorno ponašanje prema okolišu, uz stvaranje pozitivnog doprinosa društvu. Održivi razvoj dio je politike Europske unije, a DOP način poslovanja na koji EU potiče svoje gospodarstvo. Navedeni modeli poslovanja dugoročno predstavljaju najbolji temelj konkurentnosti i pametnog razvoja kojemu težimo kao društvo.

DOP je koncept koji se odnosi na djelovanje poduzeća koje nadilazi obveze strogo definirane zakonskom regulativom i temelji se na dobrovoljnoj inicijativi organizacije koja u takvom djelovanju vidi svoj dugoročni poslovni interes, ono nije neobavezan dodatak poslovanju već način upravljanja poduzećem.

Na Konferenciji će biti dodijeljena deveta nagrada INDEKS DOP-a za postignuća u DOP-u za 2015. godini. Indeks DOP-a je metoda procjene društvene odgovornosti poduzeća u Hrvatskoj koja se temelji na sustavu rangiranja koji omogućuje objektivnu procjenu društveno odgovornih praksi poduzeća i usporedbu s praksama drugih. Metodologiju su izradili domaći stručnjaci po uzoru na renomirane strane metodologije rangiranja.

Nagrada Indeks DOP-a dodjeljuje se za najboljeg u svakoj od četiri jednakovrijedne skupine: velika, srednja, mala te javna poduzeća. Posebna nagrada za najveći napredak dodjeljuje se poduzeću koje je ostvarilo najveću razliku u sveukupnim bodovima u odnosu na prethodnu godinu.

Poduzećima koja ostvare najbolji rezultat u pojedinim područjima upitnika dodijelit će se sektorske nagrade za područja: Odgovorne politike i prakse u radnoj okolini; Odgovorne politike i prakse upravljanja okolišem i Društveno odgovorni odnosi sa zajednicom.

Konferencija otvora mogućnost autorima da prijavljuju i prezentiraju radove na temu društveno odgovornog poslovanja. Time želimo:

 • Potaknuti organizacije i pojedince koji provode dobre prakse kako bi ih objavljuju na međunarodnoj razini u obliku koji je prihvaćen u međunarodnoj stručnoj i znanstvenoj zajednici;
 • Potaknuti razvoj istraživanja DOP praksi i oblika primjene održivog razvoja u RH i regiji;
 • Obogatiti konferenciju međunarodnim i domaćim istraživanjima i primjerima;
 • Omogućiti izdavanje zbornika radova;
 • Potaknuti da se održivi razvoj i društveno odgovorno poslovanje razvijaju kao struka.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img