spot_img

Stigla poruka od naših knjižničarki: „Evo Liste, potaknimo zajednički djecu na čitanje i razvoj u sretne osobe…

Potaknute UN-ovom Agendom 2030, kao školske knjižničarke, odlučile smo pridonijeti njenoj realizaciji u kontekstu poticanja čitanja, kritičkog mišljenja te informacijske pismenosti, odnosno slobodnog pristupa informacijama i znanju. S tim ciljem pripremile smo Listu književnih djela za djecu i mlade kojoj je svrha, pomoću priča, potaknuti čitatelje na aktivno razmišljanje i aktivno bavljenje načelima održivog razvoja, počevši od najmlađih.

Lista književnih djela za djecu i mlade dostupna je na adresi: https://issuu.com/knjiznica_dubovac/docs/agenda2030_reading_list

Pozivamo vas dijelite Listu jer samo tako,  zajednički, možemo pridonijeti ostvarivanju ciljeva Agende 2030 koja se tiče djece: poticanjem, razvojem, osjetljivošću i osvješćivanjem najmlađe skupine, čije će djelovanje imati veliki značaj za budućnost.

Lista sadrži preko stotinu naslova domaćih i stranih autora dostupnih u Hrvatskoj namijenjenih djeci i mladima. Naslovi su raspoređeni tako da temom odgovaraju pojedinom cilju iz Agende 2030. Uz svaki naslov dodana je kratka anotacija te poveznica na mrežnu stranicu s više detalja o djelu.

Osim preporuka naslova za individualno čitanje, Lista se može koristiti kao platforma za suradnju ili pokretanje novih projekata između knjižnica, škola, vrtića i relevantnih udruga. Time se dodatno doprinosi ostvarivanju svih pet ciljeva Agende 2030 istaknutih u obilježavanju Svjetskog dana telekomunikacija i informacijskog društva 17. svibnja.

Nadamo se da ćemo ostvariti uspješnu suradnju.

Ukoliko imate kakvih pitanja ili prijedloga, slobodno nas kontaktirajte na naše adrese:

ana.sudarevic1@skole.hr
jasna.milicki@skole.hr

Srdačan pozdrav, svako Vam dobro

ZAJEDNO S VAMA ZA SREĆU DJECE

Ana Sudarević i Jasna Milički
———————————-
Ana Sudarević, prof. i dipl. knjižničar
Osnovna škola Dubovac, Karlovac

http://os-dubovac-ka.skole.hr/

dr. sc. Jasna Milički
Osnovna škola Marija Bistrica, Marija Bistrica

http://www.os-marija-bistrica.skole.hr/

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img