spot_img

Što je index DOP-a

Indeks DOP-a je metodologija za ocjenjivanje odgovornih praksi u poslovanju hrvatskih tvrtki. Nastala je po uzoru na slične svjetske metodologije, a u prvom redu na Business in the Community CR Index.

Indeks DOP-a je ujedno i nagrada koju jednom godišnje u kategoriji malih, srednjih, velikih i javnih tvrtki zajednički dodjeljuju HGK i HR PSOR.

Metodologija Indeksa DOP-a?

Metodologija definira niz kriterija za ocjenjivanje u šest osnovnih područja:

  • ekonomska održivost
  • uključenost društveno odgovornog poslovanja u poslovnu strategiju
  • radna okolina
  • zaštita okoliša
  • tržišni odnosi
  • odnosi sa zajednicom

Metodologija je pretočena u upitnik. Veliki upitnik sadrži 119 pitanja i njega ispunjavaju velike i srednje tvrtke, dok je mali upitnik s 61 pitanjem prilagođen za male tvrtke.

Kako sudjelovati u Indeksu DOP-a?

HGK svake godine upućuje poziv na 2.000 malih, srednjih, velikih i javnih tvrtki koje su prema kriterijima Zlatne kune u proteklom financijskom razdoblju poslovale pozitivno i rangirane su prema poslovnoj uspješnosti. No, popunjavanju upitniku Indeksa DOP-a može pristupiti svaki zainteresirani gospodarski subjekt koji je zadovoljio gore navedene kriterije. Za sudjelovanje u Indeksu DOP-a dovoljno je ispuniti upitnik. Svake godine upitnik je moguće ispunjavati od sredine studenog do kraja prosinca, a svako će pozvano poduzeće dobiti svoje link pod kojim će ispunjavati upitnik.Za sva pitanja u vezi ispunjavanja upitnika Indeksa DOP-a, možete kontaktirati:

Hrvatska gospodarska komora
Sektor za industriju
Tel.: 01/460-6701
Tel.: 01/460-6705
Fax: 01/460-6737
industrija@hgk.hr

 

Preneseno sa: www.dop.hgk.hr

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img