spot_img

Sve veći broj managera uz UNICEF-ovu CSR akademiju uči o DOP-u i dječjim pravima

Potaknuti nastavkom interesa hrvatskih tvrtki za temu utjecaja poslovanja na djecu, UNICEF i Hrvatska udruga poslodavaca (HUP), organiziraju drugi ciklus edukacije o dječjim pravima i poslovanju – „Djeca su naš najvažniji posao“. Edukaciji se priključuju 22 nova polaznika iz vodećih hrvatskih tvrtki koje djeluju u područjima energetike, financija i bankarstva, osiguranja, nafte i naftnih derivata, trgovine i komunikacijskog savjetovanja.

UNICEF-ova CSR akademija prvi je edukacijski program u Hrvatskoj o uključivanju dječjih prava u svakodnevno poslovanje i upravljanje tvrtkama. Razvijen je kao odgovor na sve veći interes poslovnog sektora za teme društvene odgovornosti, održivosti i ljudskih prava kao i za njihovu integraciju u nefinancijske izvještaje.

Pod vodstvom renomiranih stručnjaka za pitanja društvene odgovornosti, CSR akademija osigurava stručna znanja o utjecaju poslovanja na djecu, kao i praktične alate i smjernice koji će pomoći tvrtkama da postanu istinski prijatelji djece i njihovih prava. Uz zajednički rad na ovoj temi, UNICEF i HUP žele podržati tvrtke da dobrim poslovnim rezultatima pridruže i dodatnu vrijednost – brigu o održivom razvoju i dječjim pravima.

Program edukacije „Djeca su naš najvažniji posao“ uključuje četiri radionice na temu dječjih prava i poslovanja. Sljedeće radionice na rasporedu su u lipnju, listopadu i studenom 2018. godine, a održavaju se u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca, Zagreb, Radnička cesta 52/I.

UNICEF poziva sve tvrtke u Hrvatskoj da se informiraju o načinima na koje njihovo poslovanje utječe na djecu i da svojim djelovanjem doprinesu zaštiti dječjih prava.

Za više informacija o programu i prijavama za CSR akademiju posjetite službene stranice ili kontaktirajte Lidiju Gamulin, voditeljicu Odjela za partnerstva, UNICEF, lgamulin@unicef.org.

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img