spot_img

Unicef-ova CSR akademija educira nas na temu: djeca su naš najvažniji posao!

Pozivamo – pridružite se trećem ciklusu UNICEF-ove CSR akademije „Djeca su naš najvažniji posao“ i napravite važan korak za svoje poslovanje.

CSR akademija zajednička je inicijativa Ureda UNICEF-a za Hrvatsku i Hrvatske udruge poslodavaca s ciljem unaprjeđenja odnosa tvrtki prema djeci. Pod vodstvom renomiranih stručnjaka za pitanja društvene odgovornosti, CSR akademija osigurava stručna znanja o utjecaju poslovanja na djecu, te praktične alate i smjernice koji će pomoći kompanijama da u većoj mjeri utječu na dobrobit djece u zemlji, kao i da integriraju dječja prava u nefinancijske izvještaje.

UNICEF-ova CSR akademija uključuje četiri jednodnevne radionice prema sljedećem rasporedu:

 • radionica: 9. svibnja 2019. od 9:00 do 16 sati, HUP, Radnička cesta 52/1, Zagreb
 • radionica: 6. lipnja 2019. od 9:00 do 16 sati, HUP, Radnička cesta 52/1, Zagreb
 • radionica: listopad 2019. (termin će biti definiran naknadno)
 • radionica: studeni 2019. (termin će biti definiran naknadno)

Edukacija je namijenjena upravi i višem menadžmentu, voditeljima korporativnih komunikacija i odnosa s javnošću,  marketinškim stručnjacima, stručnjacima za održivi razvoj te stručnjacima za ljudske potencijale.

Sudjelovanje na radionicama ne naplaćuje se, a zbog ograničenog kapaciteta, pravo sudjelovanja ostvarit će predstavnici tvrtki koje se prijave ranije. Polaznici koji će sudjelovati na sve četiri radionice dobit će potvrdu UNICEF-a i HUP-a o završenom programu edukacije.

 • Poziv na edukaciju, program prve radionice i letak s više informacija nalaze se u nastavku dolje
 • Iskustva i dojmove dijela polaznika prve generacije CSR akademije 2017 možete pogledati na videu https://www.youtube.com/watch?v=pGZZL8Xn7_o
 • Prijavu o sudjelovanju dostavite do travnja 2019. godine na e-mail: atbaric@unicef.org ili na broj telefona 01/2442 660.

Vali Marszalek
Hrvatska udruga poslodavaca

POZIV IZ UNICEFA

UNICEF (Fond Ujedinjenih naroda za djecu) vodeća je svjetska organizacija koja brine o djeci. U Hrvatskoj, UNICEF doprinosi tome da svako dijete dobije podršku koja mu je potrebna kako bi ostvarilo svoj puni potencijal.

Tvrtke su važni UNICEF-ovi saveznici u nastojanju da djeci pružimo najbolje. Prikupljanjem financijskih sredstava, ali i različitim nefinancijskim oblicima suradnje zajednički možemo doprinijeti promicanju, zaštiti i ostvarenju prava djece.

Promicanje društveno odgovornog poslovanja koje poštuje i integrira prava djece jedan je od glavnih ciljeva UNICEF-ovog programa suradnje s tvrtkama. Tvrtke na mnogo načina utječu na djecu i njihova prava, a da često toga nisu niti svjesne. Odnos prema roditeljima, usklađivanje poslovnog i privatnog života, proizvodnja i plasiranje proizvoda namijenjenih djeci, oglašavanje usmjereno na djecu ili u kojem djeca sudjeluju, utjecaj na okoliš u kojem djeca rastu i razvijaju se, tek je početak dugog niza izravnog i neizravnog djelovanja tvrtki na djecu.

Kako bismo potaknuli tvrtke na unaprijeđenje utjecaja na djecu, 2017. godine u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca (HUP) pokrenuli smo prvu nacionalnu edukaciju o društveno odgovornom poslovanju i dječjim pravima – CSR akademiju „Djeca su naš najvažniji posao“.

Na edukaciji, koja se nastavila i u 2018. godini, sudjelovalo je više od 40 predstavnika vodećih hrvatskih kompanija. Polaznici CSR akademije usvojili su stručna znanja i praktične alate koji im pomažu da bolje razumiju dječja prava i potrebe te da ih uključe u svakodnevno poslovanje i upravljanje, kao i da integriraju dječja prava u svoje nefinancijske izvještaje.

Ovim putem Vas pozivamo da nam se pridružite u novom ciklusu CSR akademije  u 2019.  i napravite važan korak za svoje poslovanje.

Sudjelovanje na CSR akademiji ne naplaćuje se, a polaznici koji sudjeluju na svim radionicama će dobiti potvrdu UNICEF-a i HUP-a o završenom programu edukacije.

Molimo Vas da nam povratnu informaciju o sudjelovanju javite do 15. travnja 2019. godine na e-mail: atbaric@unicef.org ili na broj telefona: +385 1 2442 660.

Radionice će se održati prema sljedećem rasporedu:

 1. radionica: 9. svibnja 2019. od 9:00 do 16 sati, HUP, Radnička cesta 52/1, Zagreb
 2. radionica: 6. lipnja 2019. od 9:00 do 16 sati, HUP, Radnička cesta 52/1, Zagreb
 3. radionica: listopad 2019. (termin ćemo definirati naknadno)
 4. radionica: studeni 2019. (termin ćemo definirati naknadno)

———————————-

PRVA RADIONICA TREĆEG CIKLUSA ( 2019.)

9. svibnja 2019., Hrvatska udruga poslodavaca, Radnička cesta 52/1, Zagreb  

UVODNI MODUL: JESU LI DJECA VAŠA POSLOVNA ODGOVORNOST?                    

Ključne informacije

Tvrtke imaju velik utjecaj i odgovornost prema društvu u kojem djeluju. Sa sigurnošću možemo tvrditi da ono što je dobro za djecu, ne može biti loše za poslovanje. Odnos poslovne zajednice prema djeci posebno je važna tema jer gotovo da ne postoji poslovanje koje na neki način ne utječe na djecu. Tvrtke utječu na prava djece, izravno ili neizravno, pozitivno ili negativno, i to ne samo po pitanju dječjeg rada koje prepoznajemo najčešće iz velikih novinskih naslova.

Ciljevi prve radionice

 • razumjeti što su prava djece i zašto su važna za poslovanje • upoznati međunarodne okvire i standarde koji se odnose na prava djece • istražiti ‘poslovni slučaj’ za upravljanje različitima utjecajima na prava djece, što obuhvaća bolje upravljanje rizicima i prepoznavanje potencijalnih prilika za doprinos dječjim pravima • utvrditi korake i praktične postupke koji se mogu poduzeti kako bi se ispunila korporativna odgovornost poštivanja prava djece

PROGRAM RADIONICE:

08:45 – 09:00 registracija sudionika; 09:00 – 09:50 uvod u radionicu; 09.50 – 11.00 ljudska/dječja prava i poslovni sektor (međunarodni okviri i standardi)  11.00 – 11.15 pauza za kavu 11.15 – 13.00 kako se različiti dionici bave pravima djece; rad na “poslovnom  slučaju” 13.00 – 14.00 pauza za ručak 14.00 – 15.45 mjere za upravljanje utjecajima na prava djece 15.45 – 16.00 zaključci i kraj

————————————————

PROSPEKT

ZAŠTO SU DJECA NAŠ NAJVAŽNIJI POSAO?

U Hrvatskoj živi približno 800 tisuća djece mlađe od 18 godina – približno 1/5 ukupnog stanovništva. Gotovo da nema tvrtke koja na neki način ne utječe na njihove živote.

Odnos tvrtki prema roditeljima i usklađivanju njihova poslovnog i privatnog života, proizvodnja proizvoda namijenjenih djeci, oglašavanje koje je namijenjeno djeci ili u kojem djeca sudjeluju, utjecaj poslovanja na okoliš u kojem djeca rastu i razvijaju se  − sve to snažno utječe na interese djece i njihova prava.

Uz zajednički rad na ovoj temi, dobrim poslovnim rezultatima možemo pridružiti i dodatnu vrijednost, te se tako približiti svjetskim standardima suvremenog poslovanja koje se sve više brine o održivom razvoju i ljudskim pravima.

O programu edukacije

UNICEF je 2017. godine u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca pokrenuo prvi nacionalni program edukacije poslovnog sektora o uključivanju dječjih prava u svakodnevno poslovanje i upravljanje − „Djeca su naš najvažniji posao”.

Pod vodstvom renomiranih stručnjaka za pitanja društvene odgovornosti, radionice osiguravaju stručna znanja o utjecaju poslovanja na djecu, kao i praktične alate i smjernice koji će pomoći tvrtkama da uključe dječja prava u svoja poslovna načela, poslovne prakse i organizacijsku kulturu.

Program edukacije „Djeca su naš najvažniji posao” uključuje četiri jednodnevne radionice koje će se održati u svibnju, lipnju, listopadu i studenom 2019. godine u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca, Zagreb, Radnička cesta 52/I.

Zašto sudjelovati?

PROCIJENITE SVOJ UTJECAJ: Jesu li djeca vaša poslovna odgovornost?

UPRAVLJAJTE RIZIKOM I PREPOZNAJTE PRILIKE: Usvojite znanja o corporate social responsibility (CSR) alatima za upravljanje poslovnim rizicima vezanim uz dječja prava. POVEŽITE SE: Razmjenite iskustva o dobrim poslovnim praksama i surađujte s kolegama iz drugih tvrtki.

POVEĆAJTE SVOJU VRIJEDNOST: Izgradite poslovne procese koji uključuju djecu kao ključne dionike.

IZVJEŠTAVAJTE O PROVEDENIM AKTIVNOSTIMA: Informirajte svoje dionike o provedenim aktivnostima i povećajte svoju konkurentnost.

————————

Iskustvo polaznice:

„Osim što je bila iznimno zanimljiva, edukacija „Djeca su naš najvažniji posao” pokazala se i vrlo korisnom. „Otvorila nam je oči” kad je u pitanju širina utjecaja poslovnog sektora na djecu i dala odgovor na pitanje zašto su djeca (i mladi) i njihova prava važni za poslovanje.

Uz stjecanje stručnih znanja o tome kako razumjeti i prepoznati utjecaj poslovanja i politika tvrtke na prava djece, edukacija je nizom interaktivnih vježbi i studijama slučaja dala primjere i smjernice kako tvrtke trebaju otići korak dalje od čisto deklarativnog poštovanja i podržavanja dječjih prava.

Puno je posla pred svima nama…“

Kristina Klarić Rubčić Voditeljica Korporativnih komunikacija, Dukat prva generacija polaznika CSR akademije

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­——————————————————————–

Informacije:

Fond Ujedinjenih naroda za djecu | Radnička cesta 41/VII | 10 000 Zagreb | Tel. 01 2442660 | Fax 01 2442662 | info@unicef.hr, atbaric@unicef.hr

Ako vam se članak svidi, dijelite ga – podržite osvješćivanje društva za sutrašnji održivi svijet.

VEZANI ČLANCI
- Oglas -spot_img

NAJČITANIJE

UM 2024

- Oglas -spot_img
- Oglas -spot_img